TOKİ projeyi yangın sönmeden hazırladı

TOKİ projeyi yangın sönmeden hazırladı

Türkiye'nin farklı noktalarında yangınlar devam ederken TOKİ’nin henüz yangın söndürülmeden olağanüstü bir hızla proje hazırlaması ve sosyal medyadan duyurması dikkat çekti. TOKİ hesabından paylaşılan proje fotoğraflarına büyük tepki geldi.

Türkiye günlerdir süren orman yangınları ile mücadele ederken TOKİ'nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımı tepki çekti. TOKİ resmi hesabına 'Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık' diyerek proje fotoğrafları yayınladı.

Beş gündür devam eden yedi kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce evin kullanılmaz hale geldiği orman yangınları sekiz yerde kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Gece gündüz vatandaşların da desteği ile söndürülmesi için mücadele verilen bir ortamda TOKİ'nin paylaşımı ise büyük tepki çekti. Yangının devam ettiği yerlerin başında gelen Marmaris'te 34 mahalle zarar görmüş 18 mahalle ise tahliye edilmişti. Havadan söndürme çalışmalarının yetersizliği gündemde iken ve sosyal medya üzerinden yardımlaşma adına çağırılar yapılırken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın proje paylaşımı tepkilere neden oldu.

Gazeteci Emin Çapa sosyal medya üzerinden TOKİ'nin paylaşımlarına tepki gösterdi. Çapa yangın sonrası TOKİ'nin hesabından yapılan "Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık. Köy evlerimizin; ahırı, deposu ve bahçesi olacak. 1 yıl içerisinde evlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız" paylaşımını takipçilerine 'önce söndürseydiniz' diyerek duyurdu.

Çapa 'Önce söndürseydiniz, sonra proje hazırlasaydınız daha iyi olmaz mıydı? Ayrıca nasıl hazırladınız? 3 günde Mimar Superman hazırlayamaz. Yoksa yanmadan önce mi hazırladınız? Ihaleyi kim aldı?' diyerek tepkisini gösterdi.

PROF. KÖKSAL: NEYİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYE ÇALIŞIYORSUN

Prof. Dr. Mehmet Köksal da sosyal medya üzerinden paylaşımı tepki verdi. Köksal, 'Hele bir dur TOKi! Yangının izlerini hemen silme. Daha orada yangının nasıl çıktığı, bir sabotaj olup olmadığı araştırılacak! Neyin üstünü örtmeye çalışıyorsun!? Enerjini önce yangını söndürmeye harca' diyerek mesaj paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN