Emniyeti alarma geçiren ihbar! 'Hipnoz edip tuzağa düşürdüler'

Emniyeti alarma geçiren ihbar! 'Hipnoz edip tuzağa düşürdüler'

Emekli öğretmen Y.Ç, telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü. Y.Ç. kendisini Cumhuriyet Savcısı özel kalemi olarak tanıtan dolandırıcıların kendisini telefonda hipnoz ettiğini iddia ederek 203 bin TL'sini çalmaya çalıştıklarını iddia etti.

Olay Kırıkkale'de yaşandı. Emekli öğretmen Y.Ç, dolandırıcıların kendisini aradığını ve aile üyelerinin isimlerinin terör örgütüne üyelik soruşturmasında geçtiğini söyledi. Dolandırıcılar, Y.Ç.'den banka hesap numarasına para yatırmasını istedi. Dolandırıcıların kendisini telefonda hipnoz ettiğini iddia eden Y.Ç. dolandırıcıların talimatlarına uyarak 203 bin TL'yi dolandırıcıların hesabına aktardı.

Y.Ç. daha sonradan durumu fark ederek polis ekiplerine ihbarda bulundu. Asayiş şube ekipleri, Y.Ç.'nin banka hesabına bloke koydurarak 203 bin TL'nin transferini engelledi.

'BENİ TELEFONDA HİPNOZ ETTİLER'

Y.Ç. konuyla ilgili 'İBAN'larına para attım bir saat beni hipnoz ettiler. Eşimin savcılıkta ifade verdiğini, kimliğinin teröristlerin eline geçtiğini, çocuklarımın adına kadar söylediler. Biraz param olduğunu ama kasanın anahtarının ben de olmadığını söyledim. Eşimle görüştürür gibi yaptılar. Altınları bozdurduğum kuyumcu beni uyardı ama telefonu kapatmadığım için onlara da bağlı olduğumdan bir şey yapamadım' ifadelerini kullandı.

"Bütün param gidebilirdi, herkes benim kadar şanslı olmayabilir' diyen Y.Ç. emniyet güçleri sayesinde parasını kurtardığını belirterek teşekkür etti.

Bu olay telefon dolandırıcılarının ne kadar yaygın olduğunu ve ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer vatandaşları sık sık bu tür olaylara karşı dikkatli ve bilinçli olmaları konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN