Dolandırıcılar, depremi fırsat bildi! Piyasa değeri 15 milyon... Gözaltılar var

Dolandırıcılar, depremi fırsat bildi! Piyasa değeri 15 milyon... Gözaltılar var

Dolandırıcılar, Kocaeli'de yurt dışından kaçak getirilen araçlara Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören araçların bilgilerini kopyalayıp, sahte bilgilerle piyasaya sürdü. Emniyet güçleri ülkeye kaçak sokulan piyasa değeri 15 milyon TL olan 18 araca el koyarken, konuyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Dolandırıcılar, Tüm Türkiye'yi etkileyen deprem felaketinde zarar gören otomobilleri fırsat bildi. Depremde hasar gören araçların motor ve şasi numaralarını kopyalayarak piyasaya sürdüler.

18 ARACA EL KONDU

Çeteyi takibe alan ekipler, Kocaeli Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Türkiye'ye kaçak olarak sokulan ve gümrükte 5 milyon TL'lik vergi kaybına sebep olan 18 aracı belirleyerek, el koydu.

ggggg-001.jpg

PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON TL

Piyasa değeri yaklaşık 15 milyon TL olan araçların satışını yaptığı tespit edilen şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.D., çıkarıldığı mahkemece Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN