En pahalı Ramazan pidesi o ilde satılacak! Fiyatlar cep yaktı: Bir pidenin sofradaki fiyatı dudak uçuklattı

En pahalı Ramazan pidesi o ilde satılacak! Fiyatlar cep yaktı: Bir pidenin sofradaki fiyatı dudak uçuklattı

11 ayın sultanı Ramazanın gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşımız oruç ibadeti için sahura kalktı. İftar vakti için saat sayan oruçlu vatandaşlarımız için iftar sofrasının vazgeçilmezi Ramazan pidesi fiyatlarına tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta ile birlikte Edirne'de pide fiyatı 13 lira 50 kuruşa kadar yükseliş göstermişti. Fiyatın pahalı bulunması üzerine 12 liraya düşürüldü. 350 gram ramazan pidesi fiyatları gündemde yer aldı. İşte tüm detaylar...

DUDAK UÇUKLATAN PİDE FİYATI

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan pideleri dikkat çekti. İftar sofralarında eşlik edecek olan Ramazan pidesinin fiyatları ise dudak uçuklattı. 11 ayın sultanı Ramazan ile birlikte açıklanan pide fiyatlarını gören tüketiciler tepki gösterdi.

Fırına giden vatandaşlar gördükleri fiyat karşısında şok geçirdi. Edirne'de geçtiğimiz hafta itibariyle 13 lira 50 kuruş olarak belirlenen 350 gram Ramazan pidesinin fiyatına dair gelişmeler meydana geldi.

Bugün itibariyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği tarafından Ramazan pidesi kararı alındı. Alınan karar ile birlikte Ramazan pidesinin fiyatı 12 liraya gerileme kaydetti. Fakat halen yüksek fiyatta olduğu belirtilerek tüketiciler tarafından tepki gösterildi.

77976-642392623.jpg

EN PAHALI PİDE EDİRNE'DE!

Ramazan pidesi hakkında Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar ile birlikte Edirne halkının dikkatini çekti. En pahalı Edirne'nin olacağını belirten Kemal Cingöz bir kilonun 120 kuruş farkı olduğunu belirtti. Bu farktan pideye sadece 30 kuruşun yansıyacağını ifade etti.

Bu durumda ise Edirne merkezde 350 gram pidenin fiyatı 12 TL, ilçelerde 300 gramın fiyatı ise 10 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından gelen açıklama ile birlikte 300 gram Ramazan pidesinin 10 TL'ye satılacak.

Fiyatlar bu şekilde olduğunda ise kilosu 33 liraya denk geliyor. Bu şekilde yeni fiyat tarifesi ilçelerde bu duruma göre güncellendiği ifade edildi. Edirne'deki fırıncılar 300 gram pide çıkarmadığından dolayı 350 gram pide 12 TL olarak satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN