Erbakan: Cebinde bir doları olan Merkez Bankası'ndan zengin

Erbakan: Cebinde bir doları olan Merkez Bankası'ndan zengin

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, derinleşen ekonomik krizin halka olan etkilerini anlatarak "Merkez Bankası'nın kasası tam takır, döviz rezervi eksi 60 milyar doları bulmuş. Biz ne diyoruz? Cebinde bir doları olan insan Merkez Bankası'ndan daha zengin." ifadelerini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı Elazığ İl Kongresi’nde ülkenin ekonomisine dair değerlendirmelerini paylaştı.

Burada asgari ücret artışını eleştiren Erbakan, “İşçi daha almadan asgari ücret açlık sınırının altına düştü” diye konuştu.

Erbakan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Asgari ücreti 8 bin 500 lira yapmışlar. Dün akşam saatlerinde Birleşik Kamu-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını aralık ayı sonu itibariyle hesaplamış. 9 bin küsur lira. 9 bin liranın üzerinde açlık sınırı çıkmış. İşçi ocakta bu 8 bin 500 lira asgari ücreti alacak. Daha asgari ücreti almadan, alacağı ücret zaten açık sınırın altına düştü. Ne demek bu? 8 milyona yakın asgari ücretli ailesiyle çoluğuyla çocuğuyla birlikte açlık sınırın altında yaşayacak.

'HALKIMIZIN YÜZDE 45'İ AÇ'

Emekli maaşları açlık sınırının yarısından da az. Bu ne demektir? Milyonlarca emekli de yine açlık sınırının altında. Yaptığımız hesaplara göre halkın yüzde 45'i aç.

Bir bekar çalışanın tek başına aylık temel ihtiyacını karşılaması için gerekli para 11 bin lira olmuş. Bırakın siz 4 kişilik aileyi. Tek başına bekar bir insanın kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyacını karşılaması için aylık 11 bin lira kazanması lazım. Yoksulluk sınırı 26 bin lira olmuş. Ondan sonra da evlenin, en az 3 tane de çocuk sahibi olun deniyor. 3 çocuk sahibi olmak güzel de üç çocuklu 5 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gereken para ayda 35 bin lirayı buluyor. Türkiye'de kaç tane hanenin evine ayda 35 bin lira geçiyor? Bırakınız 3 tane çocuk sahibi olmayı, evlenmesi bile imkansız hale geldi.

'MİLLİ GÖRÜŞTEN UZAKLAŞIRSAN AÇ KALIRSIN'

Merkez Bankası'nın kasası tam takır, döviz rezervi eksi 60 milyar doları bulmuş. Biz ne diyoruz? Cebinde bir doları olan insan Merkez Bankası'ndan daha zengin. Türkiye'nin toplam dış borcu AK Parti iktidara geldiğinde 132 milyar dolar iken bugün itibariyle 444 milyar dolara geldi. Erbakan hocamız bir şey söylüyorsa boşuna söylemiyor. Milli görüşten uzaklaşırsan aç kalırsın, borcun esir olursun. Peki diğer söylediği neydi? İşsiz kalırsın.

'YUNANİSTAN'IN NÜFUSU KADAR İŞSİZİMİZ VAR'

İnsanların bir kısmı da batıya göç etmiş. Ağrı'dan MKYK üyemiz Süleyman Erim Bey, 'son 2 sene de Ağrı'dan 40 bin ila 50 bin hane insan Amerika'ya, Meksika üzerinden kaçtı, göç etti' diyor. Bir kısmı kaçmayı başarmış, bir kısmı mülteci kamplarında. Özellikle duvarcı ustaları, boyacılar, sıvacılar. Neden? Çünkü iş imkanı yok, istihdam imkanı yok. 10 milyonluk işsizler ordusu Yunanistan nüfusunu geçmiş. Yunanistan'ın bütün nüfusu kadar bizim işsizimiz var. Bir buçuk milyon üniversiteli, diplomalı işsiz. Ve maalesef ne çalışan ne okuyan 18-25 yaş arası 15-30 yaş arası gençler bunlar. Yüzde 33 oranında 15-30 yaş arasındaki 3 gençten bir tanesi de ne çalışıyor, ne okuyor.

İşsizliğe ek olarak 2022'nin 108 ayında 60 bin esnaf dükkanını kapattı. 60 bin esnaf 8 ayda kepenk indiriyor. Bu ne demek? Ayda ortalama 7 bin 500 esnaf yapıyor. Yıllık 100 bin esnaf yapar. Bunun çırağıyla, elemanıyla, ailesi ile, çoluğuyla çocuğuyla bir hesaplayın. Yılda 100 bin esnafın kepenk indirmesinin işsizliğe nasıl bir etki yapacağını siz düşünün. 2022 yılının ilk 11 ayında 17 bin 663 şirket kapanmış, iflas etmiş.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN