Erdoğan'dan 'Help Turkey' açıklaması

Erdoğan'dan 'Help Turkey' açıklaması

Alevlerle mücadelenin 10'uncu gününde orman yangınlarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 208 orman yangınının 196'sının kontrol altına alındığını ve bundan sonra artık yangın mahalline görevli olmayanların alınmayacağını söyledi. Erdoğan, 'Help Turkey' kampanyasının amacının ise 'terör estirme' olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Erdoğan, namazın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye'nin birçok noktasında alevlerle mücadele 10'uncu gününde devam ederken, orman yangınlarına ilişkin konuşan Erdoğan, yangın mahalline bundan sonra görevli olmayan kişilerin kesinlikle alınmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkında soruşturma başlatılan sosyal medyadaki 'Help Turkey' kampanyasına da tepki gösterdi. Erdoğan, "Yalan terörü" olarak nitelediği bu paylaşımlar ve benzer açıklamalara "prim vermeyeceklerini" söyledi.

196 ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"28 Temmuz'da başlayan yangın süreci bugün itibarıyla artık 9 günü aştı. 44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alındı. 5 ildeki 12 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli. Yoğun bir yangın söndürme çalışmalarımız var. Uçak, helikopter, arazöz ve TOMA'lar köylülerimizin kendi imkanları da dahil olmak üzere yoğun bir çalışma var. Tüm imkanlarımızı seferber ettik.

'AZERBAYCAN'I ZİKRETMEK ZORUNDAYIM'

Karadan ve havadan müdahale arttı. Azerbaycan'ı zikretmek zorundayım. Aliyev kardeşimizle bir telefon görüşmesi yaptık. 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci gönderdiler. Biraz daha artırabiliriz diyorlar. Bunları hemen son olarak 100 civarında itfaiyeci daha göndereyim dedi, isabetli olur dedim. Bugün gelirler. Ukrayna'dan gelenlerle birlikte ciddi bir güç kazanmış olduk. Ukrayna gece söndürme kabiliyetine sahip 5 uçak yolladı.

'YANGIN MAHALLİNE GÖREVLİ OLMAYAN ALINMAYACAK'

9 İHA arazide çalışıyor. 850 arazöz ve su tankeri 150 iş makinesi özellikle bunlar termik santrallerin etrafını açmada dozerlere çok ihtiyacımız oluyor. Termik santrallerin etrafı açılarak tehlikeden arındırılması lazım.Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır.

Toplam hava filomuz 16 uçak ve 56 helikopterden oluşuyor. 7 adet jandarma helikopteri ve farklı ülkelerden gelen 23 hava aracı söz konusu.

YANAN ALANLAR NE OLACAK?

Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılacak ve başka bir amaçla kullanılamaz. Siyasetçİlerin ifade ettiği gibi inşaata açılacaktır, yapımına müsaade edilecektir... Asla böyle bir şey yok. Bunlar yalandır. Yeni ağaçlandırma doğal bitki örtüsüne uyumlu olacaktır. Yıl bitmeden 252 milyon ağaç dikilecektir. Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz.

'HELP TURKEY' TARTIŞMASI

Türkiye'yi fakir fukara göstermek için Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Biz güçlüyüz. Fazla dayanamadılar kısa bir süre içerisinde çektiler. Dezenformasyonla bir terör estirmek, yalan terörü dediğim şekilde bir terör estirmek halkımızı yalana esir etmeye yönelik bir kampanya var.

GÖÇMEN TARTIŞMASI

Kobani'de bu millet büyük bir imtihan verdi. Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa onlar bizim korumamız altında. Göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için koruma altına alıyor. Bundan sonra finansı iyi yönetmek suretiyle böyle adımlara atacağız. Biz iktidara gelince Suriyelileri kovacağız diyerek gelmedik. O Bay Kemal'in şahsiyetidir. Biz asla böyle bir şey söylemedik. Biz onlara kapımızı açtık ve koruma altına aldık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN