Help Turkey ne demek? Sosyal medyada neden Help Turkey paylaşımları yapılıyor?

Help Turkey ne demek? Sosyal medyada neden Help Turkey paylaşımları yapılıyor?

Türkiye'nin birçok noktasında peş peşe başlayan orman yangınlarına müdahalenin yetersiz kalması dolayısıyla byük çevre tahribatı yaşandı. Yangınlar devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Avrupa Birliği'nden destek istemesinin ardından vatandaşlar sosyal medyada durumun vahametini anlatmak için İngilizce 'Global Call Help Turkey' paylaşımlarında bulundu. İşte, Help Turkey anlamı...

Yürekleri dağlayan orman yangınları sosyal medyada da en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer alıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını, dış basında da gündem oldu. Yunanistan, İsrail gibi ülkelerden gelen yardım talebini geri çeviren Türkiye, Avrupa Birliği'nden yangın söndürme uçağı desteği istedi.

HELP TURKEY NEDİR? NEDEN GÜNDEM OLDU?

'Help Turkey' etiketi başta Twitter olmak üzere tüm sosyal medya platformlarında dünya gündemine oturdu. Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları, kısa sürede çok fazla şehre yayıldı. Bu endişe verici durumun üzerine vatandaşlar, internet ağı üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Yangın söndürme çalışmaları son sürat devam ederken, Türkiye'nin çağrısı üzerine Avrupa Birliği'nden destek geldi. İspanya'dan 2 ve Hırvatistan'dan 1 uçak gönderildi. Ek olarak Avrupa ülkeleri, verilen desteği artırmaya hazır olduklarını bildirdi. Bunun üzerine sosyal medya kullanıcıları arasında 'Help Turkey' mesajını en çok konu konu başlığı oldu.

Türkiye'nin orman yangınlarına yeterli müdahaleyi yapamadığını ve teçhizat eksikliği olduğunu dile getiren sosyal medya kullanıcıları, 'Help Turkey - Türkiye'ye Yardım Et' etiketiyle Ege ve Akdeniz'de devam eden orman yangınlarına dikkat çekti.

20210801-2-49433548-67532274.jpg

HELP TURKEY GLOBAL CALL NE DEMEK?

Yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın internette en çok konuştuğu konulardan biri haline gelen bu çağrı, geniş bir kitleye ulaştı. Twitter, Instagram ve Facebook paylaşımlarının orijinal hali ve Türkçe çevirisi şöyle:

"We are in need of fire planes and assistance to put a stop to the forest fires raging acrross more than 60 locations on the beautiful turqoise coast and mountains."

"Güzel turkuaz sahillerde ve dağlarda 60’tan fazla noktada çıkan orman yangınlarını durdurmak için yangın söndürme uçaklarına ve yardıma ihtiyacımız var."

'Global call', 'küresel çağrı' anlamına geliyor. Instagram ve Twitter'da 'Global Call' ifadesine yer verilerek paylaşılan gönderiler ile Ege ve Akdeniz'de devam eden orman yangınlarına dikkat çekilmek istendi.

Kısa süre içerisinde milyonlarca tweet atılan Help Turkey paylaşımı, ünlü isimlerin de desteğiyle hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Gönderilerden bazıları şöyle:

2021-08-02-110427.jpg

2021-08-02-110413.jpg

2021-08-02-110358.jpg

2021-08-02-110343.jpg

2021-08-02-111418.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN