Erdoğan Diyarbakır'da duyurdu: Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı hayırlı olsun

Erdoğan Diyarbakır'da duyurdu: Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı hayırlı olsun

Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili "Galiba dün bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış, herhalde izin verdiler. İzin verdikleri için o da adaylığını Sivas'ta bir yerel radyoda açıkladı. Hayırlı olsun. Bu isabetli bir şey oldu. Türkiye, evet Bay Kemal gibi bir adayı görmekle inşallah nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışını görecek, bunu beraber yaşayacağız" dedi.

Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye Programı'nda, gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 2023'te yapılacak seçimleri anımsattı. Erdoğan, "Gençlerimizle beraber şu 7 ay içerisinde çok çalışacağız. Sandıkları da haziran ayında beraber patlatacağız. Dünya Türkiye'nin ayağa kalkışını bekliyor. Bugün Diyarbakır Çevre Yolu'nun açılışını yaptık. Bugüne kadar buralarda bunların bir adımı var mıydı? Yok. Şu anda rahmetli üstat Sezai Karakoç'un adının verildiği bu kültür merkezinde beraberiz. Kültür bizim işimiz, altyapı bizim işimiz." diye konuştu.

Bir gencin, "İlk oyunuzu kullandığınız seçimi hatırlıyor musunuz? Nasıl hissetmiştiniz? O dönem sizin oy eğiliminizi belirleyen etmenler nelerdi?" sorusuna Erdoğan, "İlk oyu rahmetli Erbakan Hocamıza vermiştim. Onlar ne diyordu, 'Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacaksınız?' Biz çoluk çocuğa bırakmadık. Biz Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın anlayışıyla gençlerimize bıraktık." yanıtını verdi.

eee.jpg

"BUNLARIN YAPACAK BİR ŞEYİ KALMAZ"

Üniversite öğrencisi Merve Karakayalı'nın başörtüsü meselesinin çözümü sürecinde unutamadığı bir anısını olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, "O zaman televizyon oturumlarından başörtüsüne 'bez parçası' diyen Bay Kemal, şimdi utanmadan sıkılmadan 'Ben çözeceğim' diyor. Böyle bir problem yok ki artık. Başörtülü kızlarımız eğitim öğretime gidiyor, valimiz var, silahlı kuvvetlerde artık askerimiz var, hakim ve savcı var. Ey Bay Kemal. Biz şimdi diyoruz ki; başımıza bir daha bu dertler gelmesin, onun için hazırlığımızı yapıp Anayasa değişikliği yapalım ve yola böyle devam edelim. Zaten yasal olarak bir sıkıntı yok ama anayasal olarak da böyle bir değişikliği yaparsak bunların yapacak bir şeyi kalmaz."

"ADAYLIĞINI AÇIKLADI HAYIRLI OLSUN"

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce 2 yıl önce düzenlenen saldırıda şehit olan inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu'nun kız kardeşi Jiyan Gözenoğlu ise terörle mücadelede gösterilen başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, terörü ve terörü destekleyenleri lanetledi. Gözenoğlu'nun daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini hatırlatarak, "Kiminle bilmiyoruz ama birileriyle görüştü. Adaylık meselesi gündemdeyken Amerika ziyareti bizlere çok manidar geldi. Siz bu ziyareti nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi bu ziyareti ben yorumlarsam benim için ayıp olmaz mı? Galiba dün bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış, herhalde izin verdiler. İzin verdikleri için o da adaylığını Sivas'ta bir yerel radyoda açıkladı. Hayırlı olsun. Bu isabetli bir şey oldu. Türkiye, evet Bay Kemal gibi bir adayı görmekle inşallah nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışını görecek, bunu beraber yaşayacağız. Bizim bir sıkıntımız yok. Tamam. Onlar bugüne kadar bu ülkede ne yaptılar, hangi yatırımı yaptılar, ellerindeki bu kadar belediye başkanlarıyla ne çıkardılar, çıksınlar bunları konuşsunlar. Biz de bugüne kadar 20 senede ne yaptık A'dan Z'ye hepsini milletimize anlatacak, yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam."

qqq.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun ömürler dileyen genç kız, o dönem acı bir kayıp yaşadıklarını, Yasin Börü ve arkadaşlarını şehit verdiklerini anımsatarak, "Şu anda sizin huzurunuzda Yasin Börü ve arkadaşları için Fatiha okumak istiyorum." dedi. Genç kızla birlikte Erdoğan ile salondakiler de Fatiha okudu.

"Biz sizin şiir okumanızı çok seviyor ve büyük bir keyifle dinliyoruz." diyen bir genç kızın ise Sezai Karakoç'un memleketinde, onun adının verildiği bir kültür merkezinde olduklarını hatırlatarak, onun şiirlerinden birini okumasını istemesi üzerine Erdoğan, Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirini okudu.

Program sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahnede gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN