Erdoğan'ın 'Demirtaş Kürt değil' çıkışına Demokrat Parti'den tepki: Bölücülük yapıyor

Erdoğan'ın 'Demirtaş Kürt değil' çıkışına Demokrat Parti'den tepki: Bölücülük yapıyor

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Demirtaş Kürt değil' çıkışına tepki göstererek, "Arkadaş! Adam bölücülük yapıyor. O Kürt değil, şu Kürt değil diye ayırım yapıyor. Diyarbakır da en büyük hapishaneyi açıyor. Açlığa, yoksulluğa çare olmuyor. Ben de soruyorum : Kürt, Türk ayırım niye yapıyorsun? Trol yazıyor sende mi? Evet bende,KÜRT-TÜRK diye bölme diyorum" dedi.

Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlükle alakası yok. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan bunlar. Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını Kürt kardeşlerim sormayacak mı?" demişti.

Demirtaş ise Erdoğan'a Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Demirtaş, "Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor! Sen onu bunu boş ver de Diyarbakır'a bir daha gidersen "Kim hırsız" diye bir sor. Yalnız, mitinge gidecek kardeşlerim yanlarına kıymetli eşya almasınlar. Ne olur ne olmaz" dedi.

"BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın ifadelerine tepki gösterdi. Enginyurt şu ifadelere yer verdi:

Arkadaş! Adam bölücülük yapıyor. O Kürt değil, şu Kürt değil diye ayırım yapıyor. Diyarbakır da en büyük hapishaneyi açıyor. Açlığa, yoksulluğa çare olmuyor. Ben de soruyorum : Kürt, Türk ayırım niye yapıyorsun? Trol yazıyor sende mi? Evet bende,KÜRT-TÜRK diye bölme diyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN