Erdoğan: Ekonomik saldırılarda Katar daima yanımızda oldu

Erdoğan: Ekonomik saldırılarda Katar daima yanımızda oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaretinde askerlere hitap etti. "Körfez Bölgesi'nin huzuruna büyük önem veriyoruz" diyen Erdoğan, "Türk ekonomisine saldırılarda Katar daima yanımızda oldu. Katar ile ilişkilerimizi her alanda derinleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki Yüksek Stratejik Komite'nin Yedinci Toplantısı’na katılmak üzere dün gittiği Doha'daki temaslarını bugün de sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Al Sani, resmi karşılama töreninin ardından Emirlik Divanı'nda baş başa görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü. Erdoğan ile Al Sani'nin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde 12, toplamda 15 anlaşma imzalandı.

ASKERİ ÜSSE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra başkent Doha'da bulunan Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaretinde askerlere hitap etti.

"Katar halkının gönlünde taht kurmuşsunuz. Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak her birinizle iftihar ettim" dedi. Körfez ülkeleriyle ilişkilerin daha da genişletileceğini belirten Erdoğan, "Bu güzel coğrafyanın kardeşlikle gündeme gelmesini her alanda güçlenmesini arzu ediyoruz. Körfez halklarının tamamı bizim öz be öz kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

Rabbim sizi ve güvenlik güçlerimizin tamamını her türlü kazadan, beladan ve saldırıdan muhafaza eylesin. Sizlere ailelerinizin, sevdiklerinizin ve aziz milletimizin sevgilerini, selamlarını getirdim.

Sizler devletimizin göz bebeğisiniz. Buradaki görevinizi büyük titizlik ve fedakarlıkla yaptığınızı görüyor, bundan da memnuniyet duyuyorum.

Bu güzel coğrafyanın kardeşlikle gündeme gelmesini her alanda güçlenmesini arzu ediyoruz. Körfez halklarının tamamı bizim öz be öz kardeşimizdir.

Körfez Bölgesi'nin huzuruna büyük önem veriyoruz.

Türk ekonomisine saldırılarda Katar daima yanımızda oldu.

Katar ile ilişkilerimizi her alanda derinleştireceğiz.

Katar'ın güvenliğini kendi ülkemizden ayrı tutmuyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN