Erdoğan 'Esed'i yenme derdimiz yok' dedi, o konuşması tekrar gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye meselesine ilişkin konuşurken "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" diyerek siyasette dargınlık diye bir şeyin olamayacağı vurgusunu yapmasının ardından, 2016 yılında yaptığı konuşmada Esad'a yönelik sözleri tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna dönüşü yaptığı gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye politikasıyla ilgili "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" sözleri dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından Erdoğan'ın 2016 yılında yaptığı bir başka açıklaması da yeniden gündeme geldi.

'ESAD'IN HÜKÜMRANLIĞINA SON VERMEK İÇİN GİRDİK'

Söz konusu videoda Cumhurbaşkanı'nın 2016'da, Türkiye'nin Suriye'ye girmesine yönelik şu ifadeleri kullandığı duyuluyor:

"Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini kullanmıştı."

'SİYASETTE DARGINLIK OLMAZ'

Erdoğan, bugün Ukrayna dönüşü uçakta bulunan gazetecilere yaptığı açıklamada ise "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar" deyip siyasette dargınlık olmayacağını belirterek "Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN