Erdoğan: Kitaba sırtını dönen cehaletin zifiri karanlığından kurtulamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne kurulan kütüphanenin açılışında okumanın önemine vurgu yaparak "Kitaba sırtını dönen cehaletin zifiri karanlığından kurtulamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne kurulan kütüphanenin açılışında konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında okumanın önemine değinerek binlerce kütüphane açtıklarından bahsetti. Cumhurbaşkanı, tarihi olarak da okumaya, ilime önem veren bir soydan ve coğrafyadan gelindiğinin altını çizdi.

'Okumadığın gün karanlıktasın'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul'da Rami kışlasını çok daha büyük bir kütüphaneye çevirmek için çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda da kütüphane açılmasını sağladık. Böylelikle okullarda toplam 57 bin kütüphane, 70 milyon da kitap oldu. İnşallah Medeniyet Üniversitesi'ndeki gençlik, yaradanın adıyla okuyacak.

Medeniyet kütüphanesiz olmaz. Kitabın ve ilmin rehberliğiyle yol yürüyerek olur. Kütüphaneler ilme, bilime açılan kapıdır. Merhum Cemil Meriç, okumanın iki ruh arasında bir hasbihal olduğunu ifade ediyor. Kur'an-ı Kerim zaten hayatımızın merkezidir. Bunun yanında kitapların her biri de bir dosttur. Atalarımız da bize bilim, ilim yolculuğunda gitmemizi ve bu sayede beka sorunu yaşamayacağımızı gösteriyor. Kitaba sırtını dönen cehaletin zifiri karanlığından kurtulamaz. Merhum Nuri Pakdil, 'Okumadığın gün karanlıktasın' diyor.

Hem çocuklara hem yetişkinlere okumayı sevdirecek uygulamalar için çalışıyoruz.

'Yaptığımız her şeyin bir anlamı var'

Esasen Avrupa'nın karanlığa boğulduğu bir dönemde ecdadımız kurduğu medrese ve kütüphanelerle tüm dünyayı aydınlatıyordu. Birçok bilim dalı sistematik olarak yerini almıştı. Ecdadımız hep bilginin peşinden koşmuşlardır. Hakkı teslim edilmese de bizim medeniyet coğrafyamızın, bilim dünyamızın yaptığı katkılar da mühimdir.

Geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz altyapı üzerinde yaptıklarımızın hepsinin anlamı vardır. Mesela Medeniyet Üniversitesi'nin adı asla tesadüf değildir. Bu kütüphane de sıradan değildir. Ecdadımızın izinden giderek biz de eğitimle, ilimle, bilimle, sanatla, en önemlisi insanla medeniyetimizi zirveye çıkaracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN