MSB'den 'Katar'a sınavsız tıp eğitimi' iddialarına yalanlama

MSB'den 'Katar'a sınavsız tıp eğitimi' iddialarına yalanlama

Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokol ile Katarlı gençlerin Türkiye'de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabileceği MSB kaynakları tarafından yalanlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da iki ülke arasındaki anlaşmanın 'askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkin' olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü" kapsamında Katarlı gençlerin sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabileceği iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yalanlama geldi.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmalar gerçeği yansıtmıyor. Bu protokol askeri sağlık alanında işbirliği protokolü ve misafir personel ve misafir öğrenciler Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker sivil personel ile Katar silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor. Her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye bir şey yok bu protokolde. Detaylı bilgilendirme yapılacak."

AK PARTİLİ DAĞ DA YALANLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Twitter'dan yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı. Dağ, paylaşımında şunları belirtti:

"Bugün sosyal medyada yayılmaya çalışılan "Katar Türkiye'de sınavsız öğrenci okutacak" iddiası külliyen yalandır. Katar ile yapılan anlaşma, askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkindir.

Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın. Hepinize başarılar diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN