Erdoğan: Türkiye böyle alçakça oyunları kabul edecek ülke değil

Erdoğan: Türkiye böyle alçakça oyunları kabul edecek ülke değil

Yeni Yasama Yılı açılışında Meclis'te milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Birileri terör ve sığınmacı yükünü omuzlarımıza yükleyerek adeta bize diz çöktürmeye çalışıyor. Türkiye böyle alçakça bir oyunu kabul edecek kadar aciz bir ülke midir? Türkiye bir takım nevzuhur devletlere yapıldığı gibi masa başında yazılan senaryoların figüranlığı yapacak kadar köksüz bir ülke midir? Biz bu dayatmaya rıza göstermeyiz' dedi.

TBMM'nin 27. Dönem 3. Yasama yılı başladı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Onur Kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonu'na geçti.

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri Erdoğan'ı ayakta alkışladı. İYİ Partili vekillerin sadece ayağa kalktığı, CHP ve HDP'li vekillerin ise Erdoğan'ı oturarak karşıladığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap ediyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan devletlerimize baktığımızda 2200 yıllık bir mirasa sahip olduğumuzu görüyoruz. Dünyada böyle kesintisiz bir devlet tecrübesine ait devlet yoktur."

"Bu süreçte verdiği mücadele ile TBMM'de ikinci defa gazilik unvanı ile şereflenmiştir. 15 Temmuz gecesi bu millete sıkılan her kurşun bizi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasından vazgeçirme bir ayan daha da kararlı olmamıza sebebiyet vermiştir."

"Bugün geleceğimize çok daha güven ve cesaretle bakıyorsak bu mücadelenin sayesindedir. Milletimizin yakın tarihteki en büyük demokrasi kazanımı olan 15 Temmuz'un anlamını koruması anlamında azami hassasiyet göstermesine davet ediyorum. Meclis itibarının gözetilmesini de her şeyin üzerinde tutmamız gerekiyor. Ülkemizi demokrasi ile tanıştıran bu Meclis'e sahip çıkmak hukuka ve milli iradeye de sahip çıkmak demektir. Cuntaların siyaseti ve hukuku örseleyen nice ayak oyunlarının karşısında hep bu Meclis solmuştur. Her seferinde milli irade üstün gelmiştir. TBMM istiklal harbini yönetirken de 15 Temmuz'da da darbecilerin karşısına cesaretle dikilirken de tarihte eşine az rastlanır bir mücadele veriyordu."

"ORTAK PAYDADA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ"

"Siyaset yaparken de Meclis çalışmalarını yürütürken de hepimiz önce bu millete karşı sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. önce memleketim demeyen hiç kimsenin bu kutlu çatının altında yer almaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük gücü milletiyle ve onu temsil eden kurumlarıyla sergilediği birlik, beraberliktir. Bu öyle bir güçtür ki ne parayla ne teknoloji ile kıyas kabul eder."

"Terörle arasına mesafe koyan tüm kesimleri ortak paydada buluşmaya davet ediyoruz."

"Yeter ki siyasi konulardaki farklılıklarımızı ülkemize ve milletimize karşı olan sorumluluklarımızın önüne geçirmeyelim. Önümüzdeki yasama dönemi bu anlamda örnek bir iş birliğini tarihe geçireceğimiz bir yıl olur."

"Siyasetin üslubunu değiştirmekle işe başladık. Biz kendimize politikalarımıza milletimize inandık. TBMM’nin sorunlarını çözme iradesinin büyüklüğüne inandık."

"TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ YER HEPİMİZİN BAŞARISIDIR"

"Enerjide kendi su güneş rüzgâr termal ve kömür kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirebileceğimize inandık. Sanayimizi dünya ile rekabet edebilecek düzeye çıkarabileceğimize inandık. Savunma sanayide ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarabileceğimize inandık. İstihdamı herkesin kendisini ve ailesini geçindirebileceği bir iş bulabileceğine inandık. Milletimizi özlemle beklediği hizmete ulaşabileceğine inandık. Paramızı hak ettiği yere çıkarabileceğimize inandık. Ne yaptıysak neyi başardıysak hepsini sizlerle birlikte gerçekleştirdik."

"Demokrasilerde iktidar kadar muhalefetin de önemli olduğuna inandığımız için bu başarıyı hiçbir ayrım yapmadan bu başarıyı bütün milletvekillerinin bir başarısı olarak görüyoruz. Herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin zaman zaman kesintili de olsa bugün Türkiye'nin geldiği yer hepimizin ortak başarısıdır. Yeni yönetim sistemi sorunlarımızı demokrasi ile çözebileceğimizin en büyük kanıtıdır."

"SINIRDIŞI FAALİYETLERİMİZ İŞGAL AMAÇLI DEĞİL"

"Sınırlarımız dışındaki hiçbir faaliyetimiz işgal, istismar amaçlı değildir. Kendi güvenliğimiz adına neyin peşindeysek yakındaki ve uzaktaki tüm dostlarımız için aynı mücadeleyi veriyoruz. Birileri sınırlarından kilometrelerce uzaktaki yerleri sömürmek için gidiyor olabilir ama biz çevremize yardım etmek anlayışıyla bakıyoruz. İnsan merkezli bu anlayışın elbette bir bedeli vardır. Ne bedel olursa olsun Türk milletini diğerlerinden ayıran bu insani duruşumuzdan hiçbir zaman vazgeçmedik."

"SIĞINMACILARIN KENDİ TOPRAKLARINDA YAŞAMASINI SAĞLAMALIYIZ"

"Suriye krizi uzadığı için hâlâ sınırlarımız içinde yaşayan 3 milyon misafirimizin yol açtığı kültürel ekonomik sınamaların elbette farkındayız. Türkiye'den başka bu süreci bu kadar uzun yönetebilecek başka bir ülke olmadığını da biliyoruz. Yaklaşık 8 yıldır misafir ettiğimiz bu insanların evleri vatanları zaten vardır. Bize düşen sığınmacıların bir an önce kendi topraklarında hayatlarını sürdürebilecekleri bir yaşam oluşturmaktır."

"Ülkemize yönelik Suriye kaynaklı terör tehdidi artık tahammül edilemez boyutlara ulaştı. Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı hakrekâtlarını hayata geçirdik. İdlib'de Rusya ve İran'la birlikte yürüttüğümüz operasyonlarla bir insani dramın yaşanmasının önüne geçtik."

"TÜRKİYE BÖYLE ALÇAKÇA BİR OYUNU ASLA KABUL ETMEZ"

"Öncelikle şu hususu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum; Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünden, siyasi ve idari birliğinden yanadır. Oradaki mevcudiyetinin tek sebebi sınırlarımıza yönelik terör tehditleridir. Biz asla savaştan , çatışmadan, kan dökülmesinden acı çekilmesinden yana değiliz. Tam tersine hem kendimiz hem Arabı, Ezidisi, Hıristiyanıyla tüm Suriye halkı için huzurlu bir gelecek istiyoruz. Birileri terör ve sığınmacı yükünü omuzlarımıza yükleyerek adeta bize diz çöktürmeye çalışıyor. Türkiye böyle alçakça bir oyunu kabul edecek kadar aciz bir ülke midir? Türkiye bir takım nevzuhur devletlere yapıldığı gibi masa başında yazılan senaryoların figüranlığı yapacak kadar köksüz bir ülke midir? Biz bu dayatmaya rıza göstermeyiz. Millet olarak ser veririz ama istiklalimizden ve onurumuzdan kesinlikle taviz vermeyiz. Suriye konusunda karşı karşıya bulunduğumuz durum tam da budur. "

"GÜVENLİ BÖLGEDE 2 MİLYON İNSANI İSKAN EDECEĞİZ"

"Geldiğimiz noktada kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmamıştır. Mümbiç dahil Fırat'tan Irak sınırına kadar oluşturacağımız güvenli bölgede bir milyonu mevcut bir milyonu da yeni yerlerde toplam 2 milyonu iskan ettirmeyi amaçlıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN