Erdoğan: Üstadın hayalini hayata geçiriyoruz

Erdoğan: Üstadın hayalini hayata geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon kurarken, üstadın da hayalini hayata geçiriyoruz. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, açıklamasında, "Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon kurarken, üstadın da hayalini hayata geçiriyoruz. " ifadesini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Rüzgarı başka yerden alarak esenlere bakmayın. Hiçbiri zalim karşısında konuşamaz, zulüm karşısında direnemez. Milletler, dirayetli liderler ve üretken ilim, kültür, sanat insanlarına sahip oldukça yükselir. Bunları kaybettikçe de geriler. Bazı dönemlerde üzeri küllense de, bu vasıfları üzerinde barındıran bir millet, beklenen şahlanışı gerçekleştirir.

"ÜLKEMİZİ KÜL KATMANIYLA ÖRTMEK İSTEYENLER BAŞARAMAYACAKLAR"

Her ne kadar birileri karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerine tekrar emperyalist emellere hizmet eden bir kül katmanı katmak isteseler de Allah'ın izniyle başaramayacaklardır. Son 10 yılda yaşadığımız her hadise bize milletimizin istiklali ve istikbali uğrunda neler yapabileceğini tekrar göstermiştir. Daha asırlar boyunca üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek.

Necip Fazıl ödüllerinin ilim ve kültürümüz açısından bir Türkiye klasiğine dönüşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Ödüllerini takdim edeceğimiz kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyor, kendilerine bereketli ömürler niyaz ediyorum.

Medeniyetimizin yeniden yükselişi yolunda maziden atiye köprüler kurarak üstat gibi fikir çilesi çekerek, üreterek eser ortaya koyan herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum. Üstat Necip Fazıl, edebiyatın her sahasında verdiği eserlerle yaşadığı dönemin gündemini belirlemiş bir isimdir. Bizler de ondan aldığımız ilhamla bu yolda devam ediyoruz, devam edeceğiz.

"ÜSTADIN HAYALİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon kurarken, üstadın da hayalini hayata geçiriyoruz. Kutlu davamızın ve asırlardır onun taşıyıcısı olan ecdadımızın yolunda yürümeyi sürdüreceğiz. Gençlerimizin, insanı insan yapan değerler konusundaki hassasiyetini gördükçe geleceğimize olan güvenimiz artıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN