Erkek şiddeti son bulmuyor: Ocak ayında en az 28 kadın öldürüldü

Erkek şiddeti son bulmuyor: Ocak ayında en az 28 kadın öldürüldü

Kadın cinayetleri bitmiyor, Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülüyor. Türkiye'deki haberlerden derlenen güncel verilere göre, Ocak’ta Türkiye genelinde erkekler tarafından en az 28 kadın öldürüldü. Ayrıca, aynı dönemde 25 kadının şüpheli koşullarda hayatını kaybettiği kaydedildi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet bitmiyor. Bianet'in derlediği "Erkek Şiddeti Çetelesi" verilerine göre, Ocak ayında Türkiye genelinde en az 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Geçen yılın aynı dönemine göre bu sayıda bir azalma olsa da, hala endişe verici boyutlarda olduğu kaydedildi. Ayrıca, Ocak ayı içerisinde 25 kadının şüpheli koşullarda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Rapora göre, erkekler en az iki kadın ve yanlarında bulunan en az iki erkeği daha öldürdü. En az altı kadın, koruma kararına rağmen hayatını kaybetti.

Öldürülen kadınların büyük bir kısmının, erkeklerin isteklerine karşılık vermeyi reddettikleri veya ilişkilerini sonlandırmak istedikleri için öldürüldüğü ifade edildi. Ayrıca, erkeklerin bazı kadınları kıskançlık ve borç para gibi nedenlerle de öldürdükleri belirtildi.

Olayların büyük çoğunluğunun ev içinde gerçekleştiği vurgulanırken, kadınların şiddete maruz kaldıkları diğer alanlar da raporda yer aldı.

Ocak ayında, en az 27 fail tutuklandı, sekiz kişi intihar etti ve dört fail gözaltına alındı. Ancak, tutuklananların sayısının suç işleyenlerin toplamına oranla düşük olduğu raporda belirtildi.

Raporda, erkeklerin ayrıca en az 39 kadına şiddet uyguladığı, iki kadını taciz ettiği kaydedildi.

Çocuk istismarıyla ilgili verilere göre, Ocak ayında en az beş kız ve oğlan çocuğunun istismara uğradığı belirtildi.

Kadınları yaralama olaylarına da değinilen raporda, Ocak ayında en az 39 kadının erkekler tarafından yaralandığına dikkat çekildi. Ancak, sadece iki failin tutuklandığı ve birkaçının hukuki süreçlerinin basına yansımadığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN