CHP'li Gürer esnafın sorunlarını dinledi: Döner yiyen ayran içemez oldu

CHP'li Gürer esnafın sorunlarını dinledi: Döner yiyen ayran içemez oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ziyaretleri kapsamında, Ulukışla ilçesinde dönerci dükkanını işleten Can Masak’ın sorunların dinledi. Gürer’e dert yanan Can Masak, "Ekmek 6 lira, patates 15 lira, tavuk 70 lira oldu. Döner yiyen ayran içemez oldu" dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve ilçelerinde esnaf ziyaret edip pazaryerlerini gezdi. İzlenimlerini aktaran Gürer, “Yıllardır esnaf ziyaret edip hal hatır sorarım; çok dertli insanlarda karşılaştım ama esnafın ve vatandaşın halini bu yıl ki kadar kötü görmedim” dedi.

'SİGORTA PRİMİ 5 BİN LİRA OLDU'

Dükkanı satılığa çıkardığını belirten Dönerci dükkanı işletmecisi Can Masak, “Burada çalışan bir kişinin sigorta primi 5 bin lira oldu. Şartlar çok ağırlaştı. Burayı satıp bir yerde işçi olarak çalışmayı düşünüyorum. Suriyeli, Afganlı mülteciler gibi yurtdışına kaçak da olsa gidip çalışacağım. 2 bin 500 -3 bin dolar maaş alsam buranın parasıyla 100 bin lira eder. Burada durmaktan iyi” diyerek, yaşadıkları sorunları sıraladı.

'HER GÜN ZAM GELİYOR'

Kuruyemiş dükkanı sahibi esnaf ise insanların artık çekirdek bile alamadığına dikkat çekerek, "İşyer iyice daraldı. Yaylacılar yaz döneminde imdadımıza yetişiyordu ancak onlar da bu sene alışveriş yapmıyor. 150 bin liralık ürün aldık. Sattığımız parayla ayı ürünleri yerine koyamıyoruz çünkü her ürünü her gün zam geliyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN