Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren Elazığ Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işletmelerinin çalışanları, ödemeler konusunda kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek Ankara’ya geldi.
Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçiler, taleplerini dile getirmek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne yürüdü. Bakanlık önünde işçilere polis müdahale ederken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Genel Başkanımız Gökay Çakır, sendika yöneticilerimiz ve 100'ü aşkın madenci gözaltında!
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) August 10, 2026
Gözaltı çözüm değil, hakkımızı alana dek devam edeceğiz!
v/ @sedaa_tskn #HoldingSoyuyorBakanBakıyor#BayraktarSorumlusun pic.twitter.com/YMPqcUkaVV
SENDİKADAN MÜDAHALEYE TEPKİ
Bağımsız Maden-İş, müdahale sırasında basın mensuplarının bölgeden uzaklaştırıldığını ve yaşananların görüntülenmesinin engellendiğini savundu.
Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eti Gümüş ve Doruk madencilik işçileri olarak tutulmayan sözlerin peşinden Ankara’ya, sorumlu Enerji Bakanlığı önünde gözaltına alındık” ifadeleri kullanıldı.
“HAKKIMIZI ALMADAN DÖNMEYİZ”
Sendika, Eti Gümüş işçilerinin ödemelerinin 6 Ağustos’ta yapılacağı, Doruk Madencilik çalışanlarının ise ücretsiz izin ödemelerinin gerçekleştirileceği yönünde söz verildiğini ileri sürdü.
Ödemelerin yapılmaması halinde yeniden Ankara’ya geleceklerini daha önce duyurduklarını belirten sendika, “Biz sözümüzün arkasında duruyoruz, ödeme olmazsa geri geleceğiz dedik ve geldik. Artık hakkımızı almadan dönmeyiz” açıklamasını yaptı.
