Euro ile maaş almak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye'den 800 bin işçi alımını başlattı: O kişilere öncelik verilecek

Euro ile maaş almak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye'den 800 bin işçi alımını başlattı: O kişilere öncelik verilecek

Almanya, 800 bin işçi alımıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Alman Sol Parti'den yapılan bu açıklamada, seçimlerin ardından Türkiye'de yaşamak istemeyen muhaliflerin önceliklendirileceği belirtildi. İşte Almanya'nın ihtiyaç duyduğu meslek grupları...

Almanya'nın 800 bin işçi alımı hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda, ülkede kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi amacıyla Türkiye de dahil olmak üzere yurt dışından işçi alımının hızlandırılacağı belirtilmektedir. Almanya'da nüfusun yaşlanması ve emeklilik dönemine giren nitelikli elemanların yerini dolduracak yeni mezun sayısının azalması nedeniyle, gelecekte birçok sektörde ciddi bir personel eksikliği yaşanması beklenmektedir. Bu nedenle Almanya'nın her yıl 400 bin işçiye ihtiyaç duyduğu ifade edilmektedir.

İngiltere'de de benzer bir durum söz konusudur ve puan bazlı göçmenlik sisteminin işçi eksikliğinin giderilmesi için kullanılacağı belirtilmektedir. İngiltere'nin ihtiyaç duyduğu kadrolar arasında sağlık hizmetleri yöneticileri, mühendisler, bilim insanları, programcılar, sanatçılar, bakıcılar ve diğer çeşitli meslek grupları yer almaktadır.

MUHALİFLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Finans 7'de yer alan habere göre, Almanya'da yapılan açıklamada, işçi alımında muhaliflere öncelik verileceği ifade edilmiştir. Sol Parti Eş Başkanı Schirdewan, Türkiye'den siyasi nedenlerle ülkeyi terk etmek zorunda kalanlara vize kolaylığı sağlanmasını talep etmektedir. Bu durumda, işçi alımında bu kesime öncelik verileceği belirtilmektedir.

Toplamda 2023 ve 2024 yıllarında 800 bin işçi alımı yapılacağı bildirilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN