Ev almak isteyenlere devlet desteği geliyor! 50.000 TL ödeyenlerin başının altında çatısı olacak

Ev almak isteyenlere devlet desteği geliyor! 50.000 TL ödeyenlerin başının altında çatısı olacak

Ev almak isteyenlere devlet desteği! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tüm detaylarıyla açıkladı. Ayda 50.000 TL ödeyerek ev sahibi olun! Üstelik iki yıl ödemesiz ve yüzde 0 faiz oranıyla...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelerin yaralarını sarabilmek ve bölgeyi yeniden ayağa kaldırabilmek adına "Yerinde Dönüşüm Projesi" başlatılacağını duyurdu. Bakan Özhaseki, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşırken, depremzedelere ev ve işyeri yapmak isteyenlere önemli destekler sağlanacağını ifade etti.

1 MİLYON LİRA DESTEK MÜJDESİ

Ev almak isteyenlere müjde! En düşük konut kredisi hangi bankada? 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Depremin etkilediği bölgelerde ev ve iş yeri yapmak isteyenlere, 1 milyon lira destek verileceğini belirten Bakan Özhaseki, bu desteklerin 500 bin lirasının hibe, 500 bin lirasının ise kredi şeklinde olacağını açıkladı. Ayrıca, verilecek kredilerin 2 yıl ödemesiz olacağını ve 10 yıl vadeli ile faizsiz olacağını belirtti.

KONUT KREDİLERİ MİKTARLARI ŞÖYLE OLACAK

Proje kapsamında konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi desteği sağlanacak. Bakan Özhaseki, kredilerin ev büyüklüklerine göre değişiklik göstereceğini ve brüt inşaat alanına bağlı olarak farklı kredi tutarları belirleneceğini belirterek “Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere; konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Yine afetzede vatandaşlarımız konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek. Konut kredileri şu şekilde olacak: Brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için açılan kredi tutarı 500.000 TL, 101-150 metrekare konutlar için açılan kredi tutarı 700.000 TL, 151 metrekareden büyük olan konutlar kredi tutarı 800.000 TL. İşyeri kredileri ise, brüt inşaat alanı 50 metrekare olan işyerleri için kredi tutarı 250.000 TL, 51–100 metrekare arası olan işyerleri için kredi tutarı 400.000 TL, 101 metrekareden büyük olan işyerleri için kredi tutarı 500.000 TL olacak.” şeklinde konuştu.

KONUT DESTEK BAŞVURULARI

Orta gelirlilere yönelik konut kredisi Çarşamba günü açıklanıyor | Ekonomi Haberleri

Ayrıca, kredilerin 2 yıl ödemesiz olacağını ve toplamda 10 yıl vadeli ile faizsiz olacağını belirten Bakan Özhaseki, bu desteklerin inşaatın ilerleme seviyesine göre hak edişlere göre verileceğini söyledi. Özhaseki, hibe ve kredi imkânından faydalanmak isteyenlerin, bölgede açılacak olan "Yapım ve Dönüşüm Ofislerine" başvurabileceklerini vurguladı.

Depremzedelerin mağdur olmaması adına tek tip sözleşmelerin hazırlanacağını ve yapılan evlerin zemin artı 4 katı geçmeyeceğini belirten Bakan Özhaseki, projenin fayda sağlayacağı alanları da detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, proje kapsamında 22 noktada kurulacak olan yapım ve dönüşüm ofislerinin hizmet vereceğini dile getirdi.

Bakan Özhaseki’nin açıklamasının tamamı için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN