Ev değil, araba değil: İslam Memiş satın alanları zengin edecek şeyi duyurdu...

Ev değil, araba değil:  İslam Memiş satın alanları zengin edecek şeyi duyurdu...

Türkiye'nin öne çıkan ekonomistlerinden ve piyasa uzmanlarından İslam Memiş, altın ve gümüş önerilerinin dışına çıkarak, yatırımcılara yeni bir alternatif sundu...

Bilindiği üzere Memiş, dolar karşısında altını uzun süre önermişti. Ancak son dönemde, altın önerisinden geri adım atarak yatırımcılarına yeni bir rota çiziyor. Memiş'e göre, yatırım dünyasının yeni gözdesi kobalt olacak. Ekonomist, "Gelecekte çok yüksek değer kazanımı kobaltta olacak. Bu en çok zengin edecek yatırım aracı olacak." ifadelerini kullandı.

1.jpg

KOBALT NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİ?

Kobalt, pillerde kullanılan bir element ve dünya için büyük bir ihtiyaç. Fiyatları geçtiğimiz dönemlerde 90 bin dolara ulaşan kobalt, şu anda 32 bin dolar seviyelerinde. Memiş, "Bu dip fiyatları beklemek ve insanlara bunu aldırmak hiç de kolay değil." diyerek kobaltın potansiyeline dikkat çekti.

KOBALT YATIRIMI KAZANDIRIR MI?

İslam Memiş, kobalt yatırımı yapanların büyük getiri elde edeceklerini belirtiyor. Talebin yüksek, arzın az olduğu bir emtia olan kobaltın fiyatının doğal olarak artacağını savunuyor. "Ev alsanız bu kadar kazanamazsınız, arsa alsanız bu kadar kazanamazsınız. Altın ve gümüş de bu kadar kazandırmaz. Kısacası zengin olursunuz." şeklinde iddialı bir öngörüde bulundu.

2.jpg

ALTIN YATIRIMCILARINA NOT

Ekonomist Memiş, altın yatırımcılarını da unutmuyor. 2023 sonuna kadar altın fiyatlarının yükseleceği beklentisini koruyan Memiş, "Gram altın beklentimizin arkasında durmaya devam ediyoruz." dedi ve ekledi: "2023 yılının sonunda altın fiyatları uçacak ama getiri bakımından değerlendirirsek gümüş daha çok kazandıracaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN