Ev hanımlarına emeklilik geliyor! Torba yasa ile teklif mecliste: Milyonlarca ev hanımının kendi maaşı olacak

Ev hanımlarına emeklilik geliyor! Torba yasa ile teklif mecliste: Milyonlarca ev hanımının kendi maaşı olacak

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verildi! Torba yasa ile teklif mecliste… Bu yeni yasa kapsamında milyonlarca ev hanımının kendi maaşı olacak. Uzun süredir gündemde olan yasaya ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar…

Milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiren torba yasa teklifi Meclis’e geliyor. Bahsi geçen düzenleme kapsamında sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılmış olacak. Torba yasa teklifinin içinde bulunan ev hanımları için emeklilik yasası, kendisine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına sigorta sistemi uygulanacak. İsteğe bağlı olarak sigorta yaptırabilecek olan ev hanımları bu sayede sosyal güvenceye erişecek.

DEVLET DESTEK VERECEK

Destek, Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye girecek. Bu destek sigorta primlerinin üçte birini kapsayacakken, mevcut asgari ücret kapsamında aylık 430 liraya denk geliyor. Bunun yanı sıra ödenecek olan sigorta priminin üçte biri her ay devlet tarafından ödenecek. Bununla beraber ev hanımları daha az prim ödeyecek ve daha erken emekli olacak.

yeni-proje-35.jpg

KADINLARA ERKEN EMEKLİLİKTE 4 ADIM

Ev hanımları, bahsi geçen sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur primleri eşitlendiğinde 5 bin 400 olarak bilinen kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne düşecek.

yeni-proje-34.jpg

Ayrıca ikinci adımda çocuk sayısı kapsamında erken emeklilik mümkün olacak. Üçüncü adımda ise çalışan annelere yıpranma payı düzenlemesi uygulanacak. Dördüncü adımda da doğum borçlanması devreye girecek. Konuya ilişkin olan torba yasanın kısa sürede Meclis’e sunulacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN