Ev, konut, taşıt kredisi çekeceklere kötü haber! Bakan Şimşek haberi duyurdu: Kredi musluğu kesiliyor

Ev, konut, taşıt kredisi çekeceklere kötü haber! Bakan Şimşek haberi duyurdu: Kredi musluğu kesiliyor

Artık ev, araba almak daha zor... Ev, araba almak için kredi çekeceklere üzücü haber! Kredi kullanımında önemli değişiklikler yapılacak! Bakan Şimşek duyurdu! Kötü haber: Kredi musluğu kesiliyor...

Kredi kullanımında önemli değişiklikler yapılacağını duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamalarıyla ilgi odağı oldu. Bakan Şimşek’in açıklamasına göre kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sınırlamalar artırılacak.

ORTA VADELİ PROGRAM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

780x411-bakan-mehmet-simsekten-flas-enflasyon-mesaji-1693813884079.jpg

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Birey olarak hayatım boyunca hep ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalıştım. Kredi genişlemesinin makul olması OVP açısından çok önemli. Biz samimi bir şekilde enflasyonu 3 yılın sonunda tek haneye düşüreceksek onunla tutarlı tüketim ve iç talep büyümesini kurgulamamız gerekiyor. Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz." Dedi.

KREDİ HACMİ YÜZDE 140 ARTTI

73436.jpg

Bakan Şimşek’in açıklamasına göre bu yeni dönemde, ilk konut alımında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Ancak ikinci ve üçüncü konutlar ile tatil evlerine kredi desteği verilmeyecek. Kredi kartı kullanımında da önemli bir artış yaşandığını belirten Şimşek, bu alandaki kredi hacminin yüzde 140 civarında artış gösterdiğini ve bu durumun enflasyonun kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını vurguladı.

ÖZELLİKLE TAŞIT KREDİSİ SINIRLANACAK

Bankaların bu tür kredilerin risk ağırlığını artıracağını ve miktarsal sınırlamalara gidebileceğini ifade eden Şimşek, özellikle taşıt kredileri konusunda sınırlayıcı tedbirler alacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN