Ev sahibi ve kiracılara acil uyarı! Türkiye genelinde uygulanacak! Yapmayanın vay haline

Ev sahibi ve kiracılara acil uyarı! Türkiye genelinde uygulanacak! Yapmayanın vay haline

Ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklama kapsamında yeni sistemin detayları paylaşıldı. Artık o işlemler e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren o açıklamalar…

Türkiye'deki milyonlarca ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yeni düzenleme kapsamında kira sözleşmelerinde değişiklik yapıldığı belirtildi. Yazılı olarak yapılan kira sözleşmelerinin artık elektronik ortamda yapılacak aktarıldı. Eylem planı kapsamında yapılacak yeni sözleşmeler için detaylar bakanlık tarafından paylaşıldı. Yeni düzenleme Türkiye genelinde geçerli olacak. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren o açıklamalar…


EYLEM PLANI DEVREDE

Uzun süredir gündemde yer alan kiracı ve ev sahibi tartışmalarına son verecek önemli bir adım atıldı. Kira sözleşmelerinin artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. Ev sahibi ve kiracılar için büyük bir problem olan kira sözleşmeleri için çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni düzenleme için 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak 900 önerinin değerlendirildiği aktarıldı. 2023 ve 2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” devreye girdi.

bakan-nebati-aciklama.jpg

BAKAN NEBATİ DETAYLARI PAYLAŞTI


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni eylem planı hakkındaki detayları paylaştı. Nebati, konu hakkında yaptığı açıklamada eylem planının rekabet gücünü arttırmak, vergi kaybının önüne geçerek Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Gelir dağılımının daha adaletli bir yapıya kavuşturulması için bir adım atıldığını vurgulayan Bakan Nebati, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin devam ettiğini vurguladı.

ev-sahibi-kiraci.jpg
Yapılan açıklamalar kapsamında kira sözleşmesinin e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı vurgulandı. Düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN