Evlilik kredisi "yaş sınırında" değişiklik! Binlerce evlenecek çifte müjde, o teklif komisyondan geçti

Evlilik kredisi "yaş sınırında" değişiklik! Binlerce evlenecek çifte müjde, o teklif komisyondan geçti

Evlilik kredisinde "yaş sınırı" değişikliği! Evlenecek binlerce çifte müjde... Yeni evlenecek çiftler rahat nefes alacak! O teklif komisyondan geçti! İşte evlilik kredisiyle ilgili yeni ayrıntılar...

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Komisyon, AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'ın başkanlığındaki bir kanun teklifini ele aldı.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI NASIL OLACAK?

150-bin-tl-evlilik-kredisi-yas-siniri-var-mi-2.png

İnan, teklifin amacının gelecek nesillerin sağlıklı aile ortamında yetişmesini sağlamak ve toplum refahını artırmak olduğunu belirtti. İnan, yaş sınırlarını esnek bir şekilde değerlendirerek, projenin ilin ve bölgenin özelliğine göre uyarlanacağını ifade etti. Hedeflerinin, Türkiye genelindeki gençlere eşit fırsatlar sunmak olduğunu vurgulayan İnan, "Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

150-bin-tl-evlilik-kredisi-yas-siniri-var-mi.webp

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından teklifin maddeleri okunup, oylamaya sunuldu. Kanun teklifi kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı'ndan oluşacak. Yönetim Kurulu kararları oy çokluğu ile alınacak ve bakan yardımcıları ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon, Yönetim Kurulu tarafından yönetilecek ve kaynak aktarımı yapılacak projeler, Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN