EYT 2023'e kaldı Akşener iktidara seslendi: Ya şimdiden sözünüzü tutun ya da...

EYT 2023'e kaldı Akşener iktidara seslendi: Ya şimdiden sözünüzü tutun ya da...

AK Partili kaynakların bugün EYT ile ilgili düzenlemelerin 2023 yılına kaldığını açıklamasının ardından siyasi isimlerden de konu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak ise İYİ Parti lideri Meral Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, "Ya şimdiden sözünüzü tutun ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca vatandaş uzun bir süredir emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Normal şartlarda aralık ayında Mesclis'e girmesi beklenen EYT'de bugün flaş bir gelişme yaşandı. EYT ile ilgili son açıklama AK Parti'den geldi.

Düzenleme ile ilgili takvimin nasıl olacağına yönelik açıklamalarda bulunan yapan üst düzey bir AK Partili yönetici, "EYT düzenlemesi takvimi Meclis'te ocak ayında başlayacak" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Meral Akiener ise konu ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Akşener, EYT ile ilgili çalışmaların ocak ayına sarkmasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'sözünüzü tutun' diyerek, "EYT'li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasp eden iktidar, yine sözünden dönmenin yollarını arıyor... Ya şimdiden sözünüzü tutun; ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin. #ŞartlıEYTyeHayır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN