EYT bekleyenler dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor: 90 gün şartıyla avans geliyor

EYT bekleyenler dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor: 90 gün şartıyla avans geliyor

Emeklilik başvurusu yapıp hala sonuç alamayan kişiler için çözüm geldi. Bu çözüm nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli başvurusundan emekli maaşlarını hala alamayan kişiler için avans dönemi geldi. Avans dönemi nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

EYT İÇİN BEKLEYEN VATANDAŞLARA ÇÖZÜM!

EYT düzenlemesinin kanunlaşmasından itibaren hala EYT'den yararlanmak isteyen bir çok vatandaş bulunmaktadır. 3 Mart 2023 tarihinden bu yana EYT'den sonuç alamayanlar için çözüm belirlendi. Avans dönemi EYT'li vatandaşların formülü oldu. 90 gün içerisinde emekli maaşı alamayan kişiler için avans düzenlemesi getirildi. EYT'li olan vatandaşlar başvuruda bulunma hakkına sahip olabileceklerdir.EYT

3 Mart'ta emeklilik başvurusu yapan fakat emekli maaşlarını hala alamayan vatandaşların yüzünü güldürecek haber geldi. SGK tarafından yoğun çalışmalar sürerken yaklaşık olarak 2 milyon kişi emekli olabilecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü emekli maaş için başvuruda bulunan ve 90 gün içerisinde maaşları bağlanmayan vatandaşlar için avans düzenlemesi getireceğini duyurdu.

2018/38 Sayılı SGK Genelgesi avans düzenlemesi ile ilgili detaylı bilgi resmi internet sitesinde yer almaktadır. 3 Mart 2023 tarihinde emeklilik başvurusunda bulunan hala maaşı bağlanmayan vatandaşlar 2 Haziran sonrasında avans talebinde bulunabileceklerdir. Yazılı talep edildiğinde avans alma hakkına sahip olunacaktır.

2018/38 Sayılı SGK Genelgesi'nde şu şekilde belirtilmiştir: "Kuruma tahsis talebinde bulunan sigortalı hak sahiplerine 90 gün içerisinde maaş a bağlanamaması halinde, gelir ve aylık bağlanmasına gerektiği belirlenen sigortalı hak sahiplerine yazılı talepte bulunmaları halinde, ileri süreçte alacakları mahsup edilmesi halinde avans ödenecektir. Avans tutarı her üç ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin üç katını, gelirlerde ise net asgari ücretin iki katını geçmemek şartıyla belirlenecektir. Avansın bağlanacak gelir ve aylık birikmiş tutarından fazla olan bölümü, müteakip gelir ve aylıklarından 1/4 oranında kesilerek mahsup edilecektir."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN