EYT emeklileri dikkat! Maaşınızı artık çekemeyeceksiniz! Uzman isim uyardı

EYT emeklileri dikkat! Maaşınızı artık çekemeyeceksiniz! Uzman isim uyardı

EYT'nin yasallaşmasıyla beraber 5000 prim gününü karşılayanlar emekli olmuştu. Yaş şartının kalkmasıyla emeklilik kapısı açılan EYT'liye şimdide maaş sorunu yaşayabilir? Kimsenin bilmediği EYT detayını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Güray Bülbül açıkladı. O işlemi yapmayan EYT'li banka hesabına bakınca hüsrana uğrayacak.

Çıkan EYT yasası milyonlarca kişiyi 1 günde emekli kapmıştı. Prime takılmadan emekli olan EYT'liler ilk maaşlarını almaya başladı. EYT emekli maaşını alanlara flaş bir uyarı geldi. Bankadan maaş almak isteyen EYT'liler o işlemi bilmiyor. Banka işlemini yapmayan maaşını çekemeyecek. İşte detaylar.

15-001.jpg

Yaş şartının kalkmasıyla emekli olan EYT'li Nisan ayında zamlı maaşını almaya başladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Güray Bülbül EYT'lileri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı yaptı.

dar.jpg

EYT'Lİ OLANLAR BU DETAYI BİLMİYOR

EYT maaşı için bankada hesabı olanlar için kritik bir uyar yapan Bülbül, bankada hesabınız olasda bile maaşınızın o bankaya yatmayacağını bildirdi. Bülbül, Aynı bankadan maaşını almak isteyenlerin tüm ödemelerini yapmaları için aynı hesaba bağlamaları gerektiğini vurguladı.

MAAŞINI BANKA HESABINA BAĞLAMAYANLAR DİKKAT

Maaşını aynı hesaba çekenler ATM'lerden maaşlarını çekebilirler. Bu detayı bilmeyen EYT'liler ise maaşlarının PTT'den alacak.. Emeklilik ödemelerini aynı bankadan almaya devam etmeyi seçerlerse, sonraki tüm ödemelerini bir ATM'den çekebilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN