EYT'de 10 günlük şart detayı: Aynı iş yerinde nasıl çalışılır?

EYT'de 10 günlük şart detayı: Aynı iş yerinde nasıl çalışılır?

EYT yasa teklifi bugün meclise sunuldu. Taslakta emekli olup aynı iş yerinde çalışmak isteyen vatandaşlara başvuru günü sınırlaması getirildi. Taslağa göre; emekli olup çalışmaya devam edilen kişilere de sosyal güvenlik destek primi indirimi de bir defalık uygulanacak. 10 günlük süre içinde aynı iş yerinde çalışan, başka iş yerine geçerse indirim gerçekleşmeyecek.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkındaki yasa teklifi bugün meclise sunuldu. Sunulan taslakta, emekli olup aynı iş yerinde çalışmak isteyen kişilere başvuru günü sınırlaması getirildi.

EYT düzenlemesi ile ilgili taslak metinde, emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyen kişiler emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere yönelik önemli bir madde yer aldı.

NTV'nin haberine göre; bahsi geçen metinde, EYT kapsamında emekli olan kişilerin 10 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları durumunda yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indirimi hakkından faydalanması hükme bağlandı. Bu süreye geçirip aynı iş yerinde çalışmaya devam edenlere indirim uygulanmayacak.

10 GÜN ÖNEMLİ

Tüm bunlarla birlikte; emekli olup aynı iş yerinde çalışmaya başlayanlardan başka iş yerine geçenler de bu indirimden ikinci kez yararlanamayacak. Yani 10 günlük süre içinde aynı iş yerinde çalışan, başka iş yerine geçerse indirim söz konusu olmayacak.

Bu düzenlemeyle işveren kişilerin deneyimli elemanlarını, EYT nedeniyle yitirmesine engel olunmak istendiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN