EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? EYT'lilerin merak ettiği soru yanıt buldu!

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? EYT'lilerin merak ettiği soru yanıt buldu!

EYT kanun düzenlemesi teklifi bu hafta Meclis'e geldi. Yaklaşık 10 gün sürecek görüşmelerin ardından EYT yasası kanunlaşarak yürürlüğe girecek. EYT kapsamındaki çalışanların ilk maaşlarını mart ayında alması öngörülüyor. EYT'lilerin Ramazan Bayramı'nda verilecek emekli ikramiyesinden alıp alamayacakları merak konusu oldu. İşte detaylar...

Prim şartı ve sigortalılık süresini doldurmasına karşın 1999 yılında yapılan kanun değişiklikten sonra getirilen yaş sınırına takılan milyonlarca vatandaşın 'emeklilik' talebi karşılık buldu.

2,5 MİLYONA YAKIN ÇALIŞANI KAPSAYACAK

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak kanun teklifi, şubat ayı içerisinde TBMM'den geçerek yasalaşacak.

Emeklilik sigortası girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan kişiler EYT düzenlemesinden faydalanabilecek. Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduran ve 5 bin prim günün tamamlayanlar EYT düzenlemesinden yararlanacak.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

EYT'lilerin ilk maaşlarının mart ayında hesaplara yatması öngörülüyor.

İlk maaşların mart ayında yatması durumunda, EYT'den emekli olan vatandaşlar 21-23 Nisan 2023 tarihlerinde idrak edilecek Ramazan Bayramı'na emekli olmuş bir şekilde girecek.

EYT'liler Ramazan Bayramında hesaplara yatacak bayram ikramiyesinden faydalanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN