Millet İttifakı'nın Hükümet Programı: İlkokuldan üniversiteye ‘eğitim destek kartı’

Millet İttifakı'nın Hükümet Programı: İlkokuldan üniversiteye ‘eğitim destek kartı’

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları açıklandı. Metinde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralandı. ‘Eğitim ve Öğretim’ bölümünde de dikkat çeken vaatler sıralandı. Vaatler arasında en dikkat çekeni ise ‘Eğitim Destek Kartı’ oldu.

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları açıklandı. Metinde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralandı.

'ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ'NİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

‘Eğitim ve Öğretim’ bölümünde de dikkat çeken vaatler sıralandı. Vaatler arasında en dikkat çekeni ise ‘Eğitim Destek Kartı’ oldu.

Eğitim ve öğretim ana başlığı altında şu vaatler sıralandı:

  • Eğitim kurum ve süreçlerini cinsiyet, etnik köken, din, dil, yerleşim yeri, sağlık durumu, sosyo-ekonomik koşulları ayırt etmeden, fırsat eşitliği ve adaletini ve herkesin nitelikli eğitim hakkını garanti altına alan kapsayıcı bir anlayışla düzenleyeceğiz.
  • Devlet okullarındaki öğrencilere ücretsiz süt, su ve öğle yemeği vereceğiz.
  • Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki tüm öğrencilere yardımcı kitaba ihtiyaç duymayacak şekilde ders kitaplarını yerel esnafa ve ekonomiye katkıda bulunacak şekilde ücretsiz temin edeceğiz.
  • “Eğitim Destek Kartı” ile anaokulundan üniversiteye kadar devlet okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye, çanta, kıyafet ihtiyaçlarını ve internete erişimlerini ücretsiz karşılayacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN