Ahmet Taşgetiren: Altı partinin çıkardığı bu mutabakata 'AK Parti çıkardı' diyemiyorsunuz

KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündeme yönelik değerlendirme yaptı. Buradan Bakınca programının ana gündemi Altılı Masa'nın yeni ismiyle Millet İttifakı'nın, Ortak Politikalar Mutabakat Metnini açıklaması oldu. 30 Ocak 2023 tarihinde açıklanan metinle ilgili konuşan Ahmet Taşgetiren, "Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde madde açıklandı. Altı partinin çıkardığı bu mutabakata 'AK Parti çıkardı' diyemiyorsunuz" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündeme yönelik değerlendirme yaptı. Taşgetiren ve Ocaktan'ın gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet cephesinden gelen adaylık tartışması ve 30 Ocak 2023 tarihinde Millet İttifakı'nın Ankara'da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde açıklamış olduğu Ortak Politikalar Mutabakat Metni vardı.

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı. 6 lider toplantıda konuşma yapmazken mutabakat metni ile fotoğraf verdiler.

whatsapp-image-2023-01-31-at-13-51-54.jpeg

9 ANA BAŞLIKTA İKİ BİNİN ÜZERİNDE MADDE AÇIKLANDI

Ahmet Taşgetiren açıklanan metin üzerinden değerlendirme yaptı. Taşgetiren, "Millet İttifakı'nın hükümet programının açıklanmasının ardından Ahmet Taşgetiren, "Altı partinin çıkardığı Ortak Politikalar Mutabakat Metnine 'AK Parti çıkardı' diyemiyorsunuz. Her yönüyle uzun bir vakit harcanarak yapılmış bir metin." sözleri üzerine cumhurbaşkanlığı yönetimi üzerine konuşuldu. Mehmet Ocaktan, "Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin parlamenter sisteme geçildiğinde uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Herkesin yani 85 milyonun cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Sistem zaten partili cumhurbaşkanlığına ait bir sistem" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiği günden bu yana DEVA Partisi Lideri Ali Babacan bir tavır takınsaydı, herkesi kucaklayan, kimseyi ayrıştırmayan bir dil kullansaydı, belki de biz bugün bu sistemi hiç tartışmayacaktık. 'Partililiği' vurgulamasaydı olurdu. Bütün toplumu ayrıştıran siyaset dili gelişti. Artık bu sistemde yürütülemeyeceğine insanlar kanaat verdi. Geçiş sürecinde en azından mevcut yapıyla devam edilmeli" dedi.

ekran-alintisi.png

EN ÇOK KONUŞULAN İSİM KEMAL KILIÇDAROĞLU

Ortak Politikalar Mutabakat Metninde yer alan maddelere değinen Mehmet Ocaktan, "Seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi gibi çok önemli maddeler yer alıyor. Esasında tamamına baktığımızda iyi hazırlanılmış bir metin. Burası Türkiye sokağa çıktığınızda herkes adayı soruyor. Kimse 'kaç madde hazırladılar' diye sormaz. Şu ana kadar en çok konuşulan isim CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN