Erdoğan Millet İttifakı'nın mutabakatını hedef aldı: Bir bakalım dedik keşke bakmaz olaydık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunurken, Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni hedef aldı. Erdoğan, altı liderin hazırladığı mutabakat için, "Vadettikleri ya yapılmış ya da yapılıyor" şeklinde konuştu. Aynı zamanda Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri hakkında da konuştu. Erdoğan, Finlandiya hakkında kararımız olumlu derken, İsveç içinse, "İsveç boşuna uğraşma. Senin NATO'ya girmene izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın ilk gündem maddesi Millet İttifakı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ydi.

Erdoğan, altı partinin hazırladığı mutabakat için, "Vadettiklerini ya yapılmış ya da yapılıyor" ifadelerini kullanırken, "Bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koyacaklarını sanmıyoruz. Bir bakalım dedik. Keşke bakmaz olaydık. Milletimizin adına üzüntü duyduk. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapıldığına bile bakmamışlar" şeklinde konuştu.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

Erdoğan, aynı zamanda Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya hakkında NATO kararını da açıkladı. İsveç'in NATO üyeliğine, "İsveç boşuna uğraşma" diyerek olumsuz yanıt veren Erdoğan, Finlandiya için de olumlu cevap düşündüklerini belirtti.

Erdoğan konu ile ilgili olarak, "İsveç boşuna uğraşma. Sen benim Kur'an-'ımın yakılmasına ve senin koruma görevlilerinle buna müsaade ettiğiniz sürece NATO'ya girmenize izin vermeyiz. Finlandiya'nın NATO'ya girme konusunda bakışımız olumludur, İsveç'e değildir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Buradan AK Parti'ye gönül veren tüm vatandaşlarımıza, tüm parti mensuplarımıza selamlarımı gönderiyorum.

TBMM bizim için ülkemiz adına verdiğimiz istiklal ve istikbal mücadelesinin sembolüdür. Biz çareyi her zaman burada aradık. Anayasa ve yasalarımızı demokrasimizi, hak ve özgürlükleri destekleyecek adımlarla geliştirmek için her yola çıktığımızda çareyi başka yerde değil burada aradık.

FETÖ'cü alçakların bombalarla saldırdığında bile direnişi burada sürdürdük. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı Meclisimizle birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı meclisimizle birlikte yazacağız.

Yeni yönetim sistemimizin sistemin restorasyonlarını da yine meclisimizle yapmayı düşünüyoruz. Bundan 20 yıl önce hükümete gelirken milletimize ne söz verdiysek, Rabbim hemen hemen hepsini yerine getirmeyi bizlere nasip etti. 2023 hedeflerimizden, dünyada yaşanan krizlere rağmen asla vazgeçmedik, asla geri adım atmadık.

Önümüzde çıkarılan engellere, saldırılara rağmen hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık. Başka bir ülkenin başına gelse çok büyük yıkımlara neden olacak badireyi Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle atlattık. Cumhuriyetimiz yaş aldık. Milletimizin feraseti güçlenmiş eski tezgahlar, eski senaryolar işlememeye başlamıştır.

'KÜRESEL KRİZLERE MEYDAN OKUYORUZ'

Kendi krizleri içinde çırpınan bir Türkiye'den küresel krizlere meydan okuyan Türkiye'ye geldik. AK Parti, bu zafere yürüme azmini kazandırmıştır. Sadece 20 yılda asırlık kalkınma adımlarını hayata geçirmesinde böyle bir arka plan vardır.

Son 20 yılda ülkemizin demokrasi ve kalkınması öyle hızlı oldu ki; muhalefet bile bunun altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Ortak Politikalar Metni yayınladılar. Böyle bir metin hazırlayınca insan ister istemez bir beklentiye giriyor.

Karşımızda gerçi henüz cumhurbaşkanı adayı belirmekten aciz bir masa olduğunu unutmuyoruz. Bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koyacaklarını sanmıyoruz. Bir bakalım dedik. Keşke bakmaz olaydık. Milletimizin adına üzüntü duyduk. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapıldığına bile bakmamışlar.

'TERÖRİSTLERE SELAM VERİYORLAR'

Açıkladıkları metinde herkese selam veriyorlar. HDP'ye selam veriyorlar. Kamudan uzaklaştırılan FETÖ'cülere ve PKK'lılara selam veriyor.

Kendilerine rakip istemeyen, ülkemizin güçlenmesini istemeyen Batı'ya selam gönderiyorlar. İçlerinden birisi çıkıp 'Batı bize aferin diyecek' diyor. Yazıklar olsun. Sen Batı'nın 'Aferin' demesine muhtaç mısın?

Darbecilere, vesayetçilere selam veriyorlar.

'VADETTİKLERİ YA YAPILMIŞ YA DA YAPILIYOR'

Tamam cumhurbaşkanı adayını belirlemekte tembellik ediyorsunuz onu anladık da, bari vaatlerinizi doğru düzgün yapsaydınız. Vadettiklerini ya yapılmış ya da yapılıyor.

Herhalde bunlar uykudaydı. Milleti anlamak için zerre kadar gayret göstermeyenler 1990'ların Türkiye'sinden bir adım öteye geçemeyenler bina değiştirerek sorun çözeceğini sanıyorlar.

Sadece 2020'den 2022'ye istihdamın 5 milyona yakın arttığından haberleri yok. Her tarafı tel tel dökülen derme çatma bir programla milletin karşısına çıkıyorlar. Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet de önemlidir. Ülkeye de yazık, millete de yazık. Yarın öbür gün sorumluluk üstlendiklerinde ülkeyi ne hale getireceklerini siz düşünün...

'BENİM YANIMDAYKEN BUNLARI KONUŞMADIK MI?'

Bir tek kazanımları ve hayalleri ile milletimizin kendisine selam vermemişler. Tamam cumhurbaşkanı adayını belirlemekte tembellik ediyorsunuz onu anladık da bari vaatlerinizi oluştururken azıcık ders çalışsaydınız. Siz dün benim yanımda değil miydiniz? Benim yanımdayken Merkez Bankası'nın Ziraat Bankası’nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün ne iş yapıyordunuz. Herhalde bunlar uykudaydı.

Önümüzdeki 5 yılda %5 büyüme vaadinde bulunuyorlar. Önümüzdeki 5 yılda 5 milyon istihdam sözü veriyorlar. Her tarafı tel tel dökülen programla milletin karşısına çıkıyorlar. Türkiye böylesine sakil bir muhalefeti hak etmiyor.

Anlaşıldığı kadarıyla birileri bunların kanına girmiş, bir şeyler çizip ortak mutabakat diye bunların önüne koymuş. Bunlar da önlerindeki metne sarılıp milletin önüne çıkmışlar.

'BYE BYE KEMAL'

Biliyorsunuz CHP'nin başındaki zata, "Bay Kemal" diye hitap ediyoruz. Memleketin her işi gibi muhalefetin adayının sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi o kadar sevdi. Yeni sloganını da vereyim. Bay Bay Kemal...

Siz dalga geçilecek iş yaparsanız elbette biz de dalgamızı geçeriz. Memleketin gülmeye eğlenmeye de ihtiyacı var. Hiçbir işe yaramıyorsunuz, bari bu işe yarayın. Şimdi soruyorum; şu fotoğraf karşısında başka nasıl davranabiliriz?

Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesinde de aynısını yaptılar. "Biz cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyoruz, cumhur ittifakı da aday çıkarmasın" diyorlar. Madem böyle düşünüyordunuz; aday belirlemek için toplantı üzerine toplantı yapıyorsunuz? Öyle bir muhalefetimiz var ki, nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bunlara 'Yeter' diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Milletimizle gönül bağımızı hiç zayıflatmadık. Biz her fırsatta milletimize gittik, gidiyoruz.

Tam 49 il ziyareti yaptık. Ziyaret ettiğimiz her ilimizde vatandaşlarımızla coşkulu şekilde buluştuk, hasbihal ettik. Eser ve hizmet ziyareti gerçekleştirdik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizle doyumsuz sohbetler yaptık.

Onlar varsın 6'lı masada devam etsinler, biz meydanlarda devam edeceğiz. Bu hafta Aydın'dayız Durmak yok. Bizim icratlerimize onların hayalleri bile yetişemiyor. Ziyaret ettiğimiz illerde bizi sevgiyle bağrına basan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu eser ve hizmet siyasetimizle 14 Mayıs seçimlerinde bizimle uğraşacak rakibi bulamayacağımız anlaşıldı.

Biz Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayacağız. Açıkladıkları programı Batılı efendilerinden "aferin" almak için hazırladıklarını ikrar etmekten çekinmiyorlar.

"FİNLANDİYA KONUSUNDA OLUMLUYUZ"

İsveç boşuna uğraşma. Sen benim Kur'an-'ımın yakılmasına ve senin koruma görevlilerinle buna müsaade ettiğiniz sürece NATO'ya girmenize izin vermeyiz. Finlandiya'nın NATO'ya girme konusunda bakışımız olumludur, İsveç'e değildir"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN