Mustafa Karaalioğlu: Erdoğan tarafından atanan üyelerin desteği var

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol gündeme yönelik değerlendirme yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin başkanının değişmesi üzerine konuşan Karaalioğlu, "Erdoğan tarafından atanan üyelerin desteği var" şeklinde yorum yaptı.

MERVE ŞİŞMAN

Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına yeniden seçildi. Yapılan oylamada Zühtü Arslan, 15 oydan 8'ini aldı ve üçüncü kez AYM Başkanlığına seçildi. Anayasası'nın 146'ncı maddesi ile 2011 tarihli ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddesi uyarınca yapılan seçimler, başkan ve üyeler arasında gizli oylamayla yapıldı.

zuhtu-arslan-yeniden-aday-mi-olacak-vac7.jpg

1 başkan, 2 başkanvekili ve 12 üye olmak üzere toplam 15 AYM üyesinin salt çoğunluğunu alan Zühtü Arslan görev süresini 4 yıl daha sürdürecek. Diğer adaylar İrfan Fidan 5 ve Kadir Özkaya ise 2 oy aldı.

"ERDOĞAN TARAFINDAN ATANAN ÜYELERİN DESTEĞİ VAR"

Zühtü Arslan, Yükseköğretim Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 17 Nisan 2012'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmişti. Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol KARAR TV'nin Ortak Akıl programında bu konuyu gündeme getirdi. Anayasa Mahkemesi'nin başkanının değişmesi üzerine Mustafa Karaalioğlu, "Erdoğan, kendisi atamış olarak görünmek istemedi. Burada oylama görüyoruz ki Erdoğan tarafından atanan üyelerin desteği vardı" şeklinde konuştu.

fdbd.png

"İKTİDARA KARŞI VATANDAŞI KORUMAKLA YÜKÜMLÜ"

Anayasa Mahkemesi'nin özelliklerinden söz eden Taha Akyol şu ifadeleri kullandı: "Anayasa Mahkemesi son derece önemli. Anayasaların ortaya çıkış sebebi iktidarlara karşı vatandaşı korumaktır. Anayasa Mahkemelerinin varlık sebebi iktidarların kanunlar çıkararak vatandaşların hürriyetlerini ihlal etmesine meydan vermemektir. Zühtü Arslan'a da başarılar diliyoruz. Sayın Erdoğan'da Zühtü Arslan'ı seçti böylelikle atamış gibi görünmedi. Bu kararın Türkiye'nin hukuk tarihine geçecek kadar önemli olduğunu düşünüyorum."

16504324-728xauto.webp

"ALTILI MASA GİDEREK GÜÇLENİYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik aday tartışmaları üzerine konuşan Mustafa Karaalioğlu, "Sayın Erdoğan Altılı Masa'yı dağıtmak istiyor ancak Altılı Masa giderek güçleniyor. Erdoğan'ın dün akşamki programında Altılı Masa'yı ciddiyetle takip ettiği anlaşıldı. 'Bunlardan bir şey olmaz' diyor ama sadece Altılı Masa'yı konuşuyorlar. Anlıyoruz ki Altılı Masa dağılmadan, fonksiyon kaybetmeden Erdoğan rahat etmeyecek. Altılı Masa dağılma eşiğini çoktan geçmişti. Açıkladıkları programla bunu da gösterdiler" şeklinde konuştu. Taha Akyol ise bu cümleler üzerine şu sözleri söyledi: "Adaylık tartışmaları bir noktada nihayete erecek. Altı liderin motive olacağı ve onların kendi tabanındaki seçmene bir formül ile bu durumun tek adayla sonuçlanacağını düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN