Millet İttifakı kurmayları yolsuzlukla mücadeleyi madde madde anlattı: O paraları geri getireceğiz

Millet İttifakı kurmayları yolsuzlukla mücadeleyi madde madde anlattı: O paraları geri getireceğiz

Millet İttifakı'nın duyurduğu, yolsuzlukla elde edilen veya farklı bir yere aktarılan paraları geri almak için kurulacak 'Mal Varlıklarının Geri Alınması Ofisi'nin nasıl çalışacağını CHP kurmayları anlattı.

Hafta başında 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni açıklayan Millet İttifakı’nın vaatleri arasında; Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurulması, kara para aklanmanın önlenmesi, Kamu Özel İşbirliklerinin şeffaflığı gibi maddeler yer aldı. Yolsuzlukla elde edilen ve yurt dışına kaçırılan paraların geri getirilmesi için “Mal Varlıklarının Geri Alınması Ofisi” kuracakları maddesi ise ayrıca dikkat çekti.

'418 MİLYAR DOLARI DÜRÜST BÜROKRATLARLA TESPİT ETTİK'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Türkiye’den çalınan 418 milyar doların bu ofisin çalışmalarıyla geri getirileceğini söyleyen CHP kurmayları, “Genel başkan özel bir çalışma yaptırarak bu 418 milyar dolar rakamını buldu. Bu şu ana kadar dürüst bürokratlarla tespit edebildiğimiz rakam” dedi.

'RAKAM DAHA YÜKSEK ÇIKACAK'

İktidar olduklarında asıl rakamın ortaya çıkacağını söyleyen kurmaylar, “Kuracağımız ‘Hasar Tespit Komisyonu’ belki çok daha yüksek bir rakam bulacak. O zaman köprü, otoyol, hastane ihalelerinde neler yapıldığı, kimlere ne garantiler verildiği tam anlamıyla ortaya çıkacak. Bu kapsamda da hukuki çerçevede bunun hesabı sorulacak” değerlendirmesini yaptı.

OFİS NASIL ÇALIŞACAK?

Ofisin de komisyon çalışmalarına göre hareket edeceğini aktaran kurmaylar, şu bilgiyi paylaştı:

“Yolsuzluklarla vatandaşın alın terinden çalınan paralar var. Bunların geri alınması için hukuki çalışma ve inceleme gerek. Çünkü hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda geri gelecek bir paradan söz ediyoruz. Bu ofis de bunu sağlayacak. Örneğin, uluslararası alanda geri dönüş işlemi yapılırsa tahkime bile gidilse devletimizin lehine olan örnekler sunulacak. İşte bunun için de bir hazırlık yapılması gerekiyor. Ofis onu yapacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN