EYT'de 3 formüllü bayram hediyesi! Prime takılanlar dikkat: Eğer bu yıllar arası girişliyseniz...

EYT'de 3 formüllü bayram hediyesi! Prime takılanlar dikkat: Eğer bu yıllar arası girişliyseniz...

2000- 2008 yılları arasında sigorta girişi olanları havalara uçuracak haber sonunda geldi! EYT kapsamı sizleri de etkiliyor...

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan bir düzenlemeyle, sigorta başlangıcı 1999-2008 arasına denk gelen kişilerin EYT (Erken Emeklilik Hakkı) kapsamına alındığı duyuruldu. Bu düzenleme ile bu dönemde sigorta girişi olanlara 8 yıl erken emeklilik hakkı veriliyor.

Uzun yıllar boyunca çalışan SSK ve BAĞ-KUR sigortalılarının erken emekli olma hayali, EYT yasasının çıkmasıyla birlikte daha da artmıştı. Bu yasa ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan kişiler emeklilik hakkını elde etmişti. Ancak şimdi de 1999 sonrası sigorta girişi olanlar için benzer bir hak arayışı başlamıştı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, 1999-2008 arası sigorta başlangıcı olan kişilere de erken emeklilik hakkı tanınıyor. Bu düzenleme sayesinde bu dönemde sigorta girişi yapmış olanlar, tam 8 yıl erken emekli olabilecekler. Detaylar arasında yaş ve prim indirimi gibi avantajlar da bulunmaktadır.

eyt'de 2008 sigorta girişliler

Bu yeni düzenleme, milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı sunacak ve daha önce bu konuda talepte bulunan birçok kişinin beklentilerini karşılayacak. Detaylı bilgilerin ilerleyen süreçte ortaya çıkması beklenmektedir.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren erken emeklilik konusunda AK Parti hükümetinden yeni ve sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada erken emeklilik konusunda milyonlarca kişiyi kapsayacak düzenlemeler yapacaklarını belirtmişti. Özellikle EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamından dışarıda kalanlar için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığı haberleri geliyor.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, sigorta başlangıç tarihi 2000-2002, 2004-2008 arasına denk gelen kişiler de erken emeklilik hakkına sahip olacaklar. EYT yasası nedeniyle emekli olamayan milyonlarca kişi, prim ve yaş indirimi gibi avantajlar sayesinde erken emeklilik imkanına kavuşacaklar. SSK ve BAĞ-KUR çalışanlarını ilgilendiren bu yeni düzenlemenin detayları da gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ediyor.

2000 2008 sigorta girişlilere erken emeklilik

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin liderliğinde başlatılan çalışmalar sonucunda, 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, EYT yüzünden prim nedeniyle erken emekli olamayanlar, staj ve çıraklık süreleri nedeniyle mağdur olanlar ve ev hanımları da erken emeklilik hakkına sahip olacaklar. Bu düzenleme kapsamında prim ve yaş indirimi gibi kolaylıklar uygulanacak, böylece 55 ve 53 yaşlarına beklemek zorunda kalmayacaklar.

EYT'siz erken emeklilik düzenlemesi, milyonlarca kişinin hayalini gerçekleştirecek ve sevinçle karşılanacak bir gelişme olacak. Detaylı bilgilerin gelecek süreçte açıklanması beklenmektedir.

EYT yasası ile birlikte 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara erken emeklilik hakkı verilmişti. Ancak 1999 sonrası sigortalı olanlar için yeni bir düzenleme talepleri bulunmaktaydı. Bu konuda hükümet harekete geçerek çalışmalara başladı. Yeni düzenleme kısa süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması planlanıyor ve ilk etapta yaklaşık 1 milyon kişiye, kademeli olarak ise milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı sağlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni erken emeklilik düzenlemesiyle ilgili talimatlar vermiştir. Çalışmalar halen devam etmekte olup, yeni düzenlemenin kapsamıyla ilgili detaylar ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN