EYT'lilere ikramiye müjdesi! Milyonlarca EYT'li çifte bayram yaşayacak... Emeklilik dilekçesi veren yaşadı

EYT'lilere ikramiye müjdesi! Milyonlarca EYT'li çifte bayram yaşayacak... Emeklilik dilekçesi veren yaşadı

28 Şubat 2023 tarihinde meclis gündeminde yer alacak EYT düzenlemesi hakkında araştırmalar hız kazandı. 4 maddelik yasa kapsamında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na dahil olan çalışanların %25'inin emekli olabileceği ifade ediliyor. EYT düzenlemesi kapsamında ilk maaş ödemelerine ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte EYT düzenlemesi hakkında son dakika açıklamaları…

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre EYT yasasının 28 Şubat 2023 tarihinde TBMM'de yer alacağı belirtildi. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek olan düzenleme için kişilerin koşulları yerine getirmiş olması gerekiyor. Bu kapsamda koşulları sağlayan kişiler dilekçe vererek emekli olabilecek. 5510 sayılı kanun kapsamında 4A, 4B sigorta koluna dahil olan kişiler emeklilik dilekçesi verdikten bir sonraki ay emekli aile alabilmektedir. 4C sigorta koluna dahil olan kişilerden görevde olanların aylıkları yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine ilişkiyi kesildiği tarihten bir sonraki ay içerisinde hesaplara yatırılır.


DİLEKÇEDEN SONRA MAAŞLAR YATIRILACAK


Memuriyetten istifa, ihraç ve benzeri durumlarda ne olursa olsun ayrılmış ve daha sonra SGK ya da Bağ-Kur gibi başka bir statüde çalışmaya başlamış olan kişilerin emeklilik koşullarını yerine getirmesi durumunda dilekçe vererek emekli olabilmektedir. Emeklilik dilekçesi verdikleri tarihi izleyen ay başından itibaren aylık ödemesi yapılacak. Mart ayı içerisinde emeklilik dilekçesi veren kişiler 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren aylıklarını alabilecek. Koşulları tamamlamayan kişiler ise şartları tamamladıktan sonra emeklilik dilekçesi vererek dilekçeyi izleyen ay başında aylık ödemesi alabiliyor.

atm-para-cekme.jpg

EYT DÜZENLEMESİNDE İLK MAAŞ NE ZAMAN YATIRILACAK?


Düzenleme kapsamında Mart ayında dilekçe veren kişilerin aylıklarının 1 Nisan tarihinde başlayacağı belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik sonuçları 2 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. 2021 yılında ortalama aylık bağlama süresi SSK'da 15.35 gün olurken Bağ-Kur'da 13.56 gün, Emekli Sandığı’nda ise 11.53 gün olarak gerçekleşti. Fakat SGK tarafından 2021 yılında 311.634 kişiye yaşlılık, 7125 kişiye malullük aylığı bağlandı.

TBMM Plan bütçe komisyonunda yapılan görüşmeler kapsamında SSK'dan 1 milyon 661 bin, BAĞ-KUR’dan 88 bin 626, Emekli Sandığı’ndan ise 496 bin kişi emeklilik koşullarını sağlamaktadır. Bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur'luların tamamına yakınının emekli sandığına tabi olanların ise %25'inin hemen emekli olması bekleniyor.

para-paraa.jpg

İNCELEMELERİN ARDINDAN İLK ÖDEME TAMAMLANACAK


Mart ayı içerisinde yüzbinlerce kişinin direkt emeklilik dilekçesi vermesi durumunda aylık bağlama işlemlerinin de uzayabileceği belirtildi. İşlemler otomasyonda gerçekleşmiş olsa dahi emeklilik dilekçesi veren vatandaşların aylıklarının ve dosyalarının fiziksel olarak incelendikten sonra ödeme yapılmaktadır. Aylık bağlama işlemi ne zaman tamamlanırsa tamamlansın emeklilerin 1 Nisan'dan itibaren emekli aylıklarını ödenecek.

paralar-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE HESAPLARDA OLACAK


Kanun kapsamında emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yıl içerisinde iki kez bayram ikramiyesi veriliyor. Emekliler bayram ikramiyesi kapsamında 1100 TL ödeme almaktadır. 2023 yılında Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 tarihine denk geliyor. Mart ayında emeklilik dilekçesini veren bir kişinin nisan ayında 1100 TL'lik bayram ikramiyesini de alacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN