EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! SGK'dan beklenen açıklama geldi: Erişime açıldı, mutlaka kontrol edin!

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! SGK'dan beklenen açıklama geldi: Erişime açıldı, mutlaka kontrol edin!

EYT ile emekliliğe hak kazanan kişiler, ne kadar emekli aylığı alacağını hesaplamak için kolları sıvadı. Çalışma süresi ve ödenen prim gün sayısına göre emekli maaşı tutarı değişkenlik gösteriyor. EYT'den milyonlarca kişinin faydalanması dolayısıyla SGK'ya çok sayıda, 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım?' sorusu gelince kurum yeni bir hizmeti duyurdu. İşte, SGK emekli maaş hesaplama...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşların emekli olması için yapılan kanun düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin kişi emekliye ayrılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu kapsamda EYT'lilerin emekli maaşlarını hesaplayabilmesi için oluşturulan uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap web sayfasındaki 'emekli maaş hesaplama' robotunu erişime açtı.

Emekli olmaları durumunda ne kadar maaş alacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar ilgili ekranda yer alan, 'TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus ili ve doğum tarihi' bilgilerini doldurarak alacakları maaş miktarını öğrenebilir.

SGK EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA ROBOTU

sgk-emekli-ayligi-hesaplama.jpeg

EYT NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Aralık 2022 tarihinde duyurulan EYT düzenlemesine göre, yaklaşık 2 milyon 250 bin çalışan yaş sınırı aranmaksızın emekli olabilecek. Henüz TBMM'ye sunulmayan EYT düzenlemesinin 2023 Mart ayında sonuçlanması bekleniyor.

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

EYT ŞARTLARI NELER?

8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN