İslam Memiş gram altın için rakam verdi: Alım için o seviyeyi bekleyin!

İslam Memiş gram altın için rakam verdi: Alım için o seviyeyi bekleyin!

Gümüş ve yükselişteki Bitcoin fiyatlarını değerlendiren finans uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili 'mantıklı' dediği alım seviyesini açıkladı. İslam Memiş'in Bitcoin ile ilgili öngörüsü ise dikkat çekti. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki gelişmeler ve dolar, euro, gram altın, gram gümüş, Bitcoin için rakamsal değerlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Borsa, döviz, altın veya gümüş hangisi?" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Borsa tarafında haftanın ilk işlem gününde pozitif ayrışma ile hafta başladı. Geçen haftanın kayıpları yerini yükselişlere bıraktı. Yüzde 4 değer artışı ile haftaya başladı. Yukarı yönlü hareketler devam eder mi? Dalgalı seyir bence devam eder?

Dolar TL 18.73 ekranlarda. Serbest piyasalarda 19.01-03 aralığında bir kur var karşımızda. Euro TL 20.33 seviyesinde. Serbest piyasalarda 20.58'lerde. Euro dolar paritesinden bir kar satışlı bekliyorum. Yukarıda 1.09, yıllık bazda 1.12 ve 1.15 seviyeleri var. Dolara kıyasla getirisi biraz daha fazla olabilir."

GRAM ALTINDA HANGİ SEVİYEDEN ALIM YAPILMALI?

İslam Memiş'in gram altın için 'alım yapılabilir' dediği seviye ve değerlendirmeleri şöyle:

"Gram altın TL ekranlarda 1160 seviyesinde. Serbest piyasalarda 1174-77 aralığında. Ons altındaki düşüşleri takip edeceğimi söyledim. 1190 seviyesine kadar test edilen gram altın TL vardı, 10 lira geri geldiğini gördük, düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum.

Aşağıda 1911 dolar seviyesi kırılırsa, beklediğim 1850 dolar tekrar gündeme gelebilir ons altında. 1911 üzerinde tutunursa yukarıda 1950 seviyesi var. Bu bant aralıklarını takip etmeniz gerekiyor ama ibre hangisinden yöne derseniz, 1850 dolara kadar geri çekilmenin mümkün olacağını, kar satışlarının devam edeceğini tahmin ediyorum.

Elinde dolar olan ons altını takip ediyorsa 1911 dolar seviyesini yakından takip etmeli. Altının ons fiyatında geri çekilme bekliyorum. İki hafta boyunca sürebilir dikkat edin uyarılarım vardı, geçerliliğini koruyor. Ben destek seviyelerinden alımın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Yıllık bazdaki öngörülerimde değişiklik yok. 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Sürpriz gelirse 2500 dolar seviyesi bile test edilebilir. Sabırlı yatırımcı için fırsat sunmaya devam edecek ons altın."

GRAM GÜMÜŞ VE BITCOIN İLE İLGİLİ YENİ TAHMİN

İslam Memiş'in gram gümüş ve Bitcoin değerlendirmeleri ise şöyle:

"Gümüş ons fiyatında da kar satışı bekliyorum. Yıllık bazdaki öngörülerimizde değişiklik yok. 40 dolar ve üzeri bekliyorum. Fiziki tarafta gram gümüşü fiziki olarak alanlar 15 lira seviyesinden alıyor. Aşağı yönlü düzeltmeden sonra 16, 18 ve 20 lira üzerinde bu yıl rakam beklemeye devam ediyoruz.

Bu haftanın en çok konuşulan piyasası kripto para. Bitcoin tarafında yüzde 8'lik değer artışı gördük. Bu yukarı yönlü hareketler 21 bin 415 dolara kadar sürdü (dün itibarıyla). 18 bin dolar seviyesi kırıldı, yükselişini devam ettirdi.

Kripto paralarda 25 bin dolar seviyesini hedef alan bir rakam karşımızda olabilir. 20 bin üzeri kapanışlar, 25 bin dolar direncini gündeme getirebilir. Bu piyasada işlem yapanların tamamı zarar etti. Varlıklarının yüzde 80'ini kaybetti ama sabırla beklemek doğru bir karar."

YAZININ TAMAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN