Fahiş fiyata satmış! 'Piyasanın altında' diye kendini savunmuştu

Fahiş fiyata satmış! 'Piyasanın altında' diye kendini savunmuştu

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirketin Ticaret Bakanlığı'nın THY'nin yüzde 50 ortak olduğu Turkish Ground Service (TGS) Yer Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 217 bin TL'lik dezenfektan sattığı ortaya çıktı. TGS, dezenfektanın litresi için 14,35 TL ödedi. Bu, devletin ortak olduğu özel kuruluşa verdikleri fiyatın 2,5 katı.

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait olan Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi'nin Ticaret Bakanlığı'nın yanı sıra Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 50 ortak olduğu Turkish Ground Service (TGS) Yer Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 217 bin TL'lik dezenfektan sattığı ortaya çıktı.

"DOĞRUDAN ŞİRKETLE MUHATAP OLDUK"

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, şirket dezenfektanı sadece Ticaret Bakanlığı'na satmadı. TGS Yer Hizmetleri Anonim Şirketi de Nanoksia'dan dezenfektan satın aldı. Bu satış işlemi Ocak 2021'de gerçekleşti. TGS, Nanoksia'dan litresi 14.35 liraya, toplam 217 bin TL'lik dezenfektan aldı.

TGS yetkilileri, "Dezenfektanı bayi fiyatının altında aldık. Bir aracı firma ile değil, doğrudan şirketle muhatap olduk. Şirketler prestij için yüksek indirimler yapabiliyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

OdaTV'nin yayınladığı faturaya göre, Nanoksia dezenfektanın litresini Ticaret Bakanlığı'na 35 TL'den satmıştı.

Skandalın ardından Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, satış için "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun biçimde gerçekleştirilmiştir" denilmişti.

Nanoksia'nın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 1.4 milyon lira teşvik aldığı da ortaya çıkmıştı.

RUHSAR PEKCAN NE DEMİŞTİ?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile eşinin iki dezenfektan şirketinin sahibi olduğu ve bu şirketlerin Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan sattığı iddia edilmişti.

Pekcan, dezenfektan iddialarına 5 gün sonra cevap vermişti. Pekcan, dezenfektan alımı ile ilgili 853.600 TL yerine Nanoksia Biyoteknol firmasından 507.880 TL'ye alındığını açıklamıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN