Fahiş kiralara devlet müdahalesi! Yüzde 25 artış ile ilgili flaş karar çıktı!

Fahiş kiralara devlet müdahalesi! Yüzde 25 artış ile ilgili flaş karar çıktı!

Yüksek kiralar ve aşırı artışlar konusunda kısıtlama getiren %25 sınırı kuralını ihlal edenlere cezai yaptırım uygulanması planlanıyor. Kiralardaki bu muazzam yükseliş ve %25 sınırının geleceğine dair yeni adımlar atılıyor. 1 Temmuz'da sona ermesi beklenen düzenlemenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da ilgi odağıydı. Fahiş kira artışlarına karşı üç farklı alternatif üzerinde çalışılırken, hapis cezası da seçenekler arasında...

Kira zammında %25 sınırının süresi uzatılacak mı? Önceki yılın fiyatlarına göre %25'ten fazla zamlanmaması gereken düzenlemenin 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyordu. Adalet Bakanı Bozdağ, kira zammındaki %25 sınırının süresinin uzatılacağını açıkladı. Ayrıca, kira meselesiyle ilgili üç alternatif hazırlanıyor.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINA KARŞI 3 ALTERNATİF

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Bozdağ, sürenin uzatılacağını vurgularken "Bir yaptırım uygulamamız söz konusu" ifadesini kullandı.

Bozdağ, hapis cezasının da düşünüldüğünü belirterek, "Fahiş kira artışlarını engellemek amacıyla 3 alternatif hazırladık" açıklamasında bulundu.

2-005.jpg

HAZİRAN AYINDA KABUL EDİLDİ

Bir önceki kira yılına ait bedelin %25'ini geçmemesi gereken konut kira artışlarıyla ilgili düzenleme, 2022 Haziran ayında TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, düzenlemenin öngörülen son tarih olan 1 Temmuz'dan sonra da sürekliliğini sağlayacaklarını dile getirmişti.

Kira artış oranları, TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre belirlenmektedir. Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından, Nisan ayındaki kira artış oranının %70'in üzerine çıktığı görüldü. Konutlar için %25 sınırı olduğundan, bu oran geçerli değil fakat iş yeri kiralarının belirlenmesinde hâlâ 12 aylık TÜFE ortalaması dikkate alınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN