Fakir toplumların yiyeceği deniyordu… Şimdi zengin bile alırken iki kez düşünüyor! Yeniden zamlandı:Bir ekmeğe 30 TL’de verilmez

Fakir toplumların yiyeceği deniyordu… Şimdi zengin bile alırken iki kez düşünüyor! Yeniden zamlandı:Bir ekmeğe 30 TL’de verilmez

Türkiye nereye gidiyor? Fakir sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkan ekmek fiyatları artık zenginlerin bile bütçesine dokunuyor. Ülke genelinde her gün artarak bütçeleri sarsan ekmek fiyatı şimdilerde 30 TL'ye kadar ulaştı. Bu rakamlar vatandaşı isyan ettiriyor. İşte ekmek fiyatlarındaki son durum…

Türkiye'nin dört bir yanından zam haberleri gelirken bu kez zammın adresi Amasya oldu. Düşük gelirli ailelerin vazgeçilmez lezzeti ekmek fiyatları da ekonomiye karşı duramadı. Amasya'da ekmek fiyatlarına zam yapıldı duyurulurken o ekmeğin fiyatı da 30 TL'ye yükseldi. Artan fiyatları ardından Amasyalıların tepkisi de çığ gibi büyüdü. İşte ekmek fiyatlarındaki son durum…

FİYAT LİSTELERİ YENİDEN GÜNCELLENDİ


Amasya'dan gelen son haber vatandaşın tepkisine neden oldu. Ekonomide yaşanan sıkıntılar ekmek fiyatlarına yansırken yeni zamlarla karşı karşıya kalan tüm Amasya, çileden çıktı. Standart 240 gramlık ekmek fiyatı 7 TL 50 kuruşa yükselirken farklı ekmek çeşitlerine de zam yapıldı.

ekmek-fiyat.jpg


Yarım ekmek fiyatı zamlarla birlikte 4 TL 50 kuruşa yükseldi. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercih ettiği kepekli ekmek fiyatı da zamlardan nasibini aldı. Kepekli ekmek fiyatı 7 TL 50 kuruşa yükselirken köy ekmeğinin fiyatı ise dudak uçuklattı.

BÜTÇELERİ ZORLAYACAK


Ekmek tercihini köy ekmeğinden yana kullanacak vatandaşlar ise gördüğü fiyatlar karşısında şaşkına döndü. Bu rakamlar bütçeleri fena halde Zorlayacak. Köy ekmeği 30 TL'ye kadar yükselirken vatandaş da ekmek almaktan vazgeçiyor.

koy-ekmegi.jpg

SİMİT VE UNLU MAMÜLLERDE ZAMLANDI

Amasya'da ekmek fiyatlarında değişikliğe gidilirken simit ve diğer unlu mamur fiyatlarına da zamlar yansıdı. Simit ve poğaça çeşitleri 10 TL'den daha yüksek fiyatlarla tezgahlarda yerini alıyor.

ekmekler.jpg


Fiyat artışları tüketicilerin bütçesine vurgun yaparken ekonomide yaşanan zorlukların ne zamana kadar devam edeceği merak ediliyor. Un ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar ekmek ve benzeri temel ürünlerde de zam olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN