Faturasını alan PTT'ye koşsun! Bu tutarı aşan faturaları devlet ödeyecek, başvurular 15 Eylül'de başlıyor

Faturasını alan PTT'ye koşsun! Bu tutarı aşan faturaları devlet ödeyecek, başvurular 15 Eylül'de başlıyor

Fatura ödemekten sıkılan ve faturalara yetişmekte zorlanan vatandaşlar için sevindirici haber geldi! Bu tutarı aşan faturaları devlet ödeyecek! Faturasını alan vatandaşlar, en yakın PTT şubesine koşarak başvuruda bulunabilirler. Başvurular 15 Eylül'de başlıyor... İşte başvuru detayları...

Son dönemde elektrik faturaları artış gösterirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destekler sağlamaya devam ediyor. Elektrik faturası desteği, PTT aracılığıyla başvuranlara sunulmaya başlandı.

BAŞVURULAR 15 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

resized-670d8-7ff34d04elektrikfaturadestegcc86inekadar.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla elektrik faturası desteğini tekrar başlatıyor. 15 Eylül tarihinden itibaren başvurular alınacak.

DESTEK MİKTARI NE KADAR?

thumbs-b-c-94d1cac37e64c6f8656f5150904e119f-001.jpg

Başvuru yapan kişilerin alacakları destek miktarı, hane içindeki kişi sayısına ve fatura tutarlarına göre belirlenecek. 1 veya 2 kişilik ailelere 130.09 TL, 3 kişilik ailelere 173.46 TL, 4 kişilik ailelere 216.82 TL ve 5 veya daha fazla kişiden oluşan ailelere 260.19 TL ödeme yapılacak. Başvurular PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve ek bir başvuru formu doldurulmasına gerek olmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN