Felaket Avrupa’yla beraber Türkiye’yi de vuracak! 150 derece birden…

Felaket Avrupa’yla beraber Türkiye’yi de vuracak! 150 derece birden…

Türkiye ve Avrupa’da devam eden küresel ısınma konusunda araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalar, endişe verici sonuçlar ortaya koyuyor. Uzak bir gelecekte Orta enlemlerde sıcaklığın 150 derece ve üzerine çıkması durumunda Türkiye ve Avrupa’da yaşamın sona erebileceği uyarısı yapılıyor..

Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan yeni değerlendirme, küresel ısınmanın Türkiye üzerinde hızla etkisini gösterdiğini gösteriyor. National Geographic çalışmalarına göre, küresel ısınmanın durdurulamaması halinde yıllık sıcaklık ortalamasının 14 dereceden 26 dereceye çıkabileceği belirtiliyor.

Bu durumda tüm buzulların erimesiyle Deniz ve Okyanus seviyelerinin 65 metre yükselerek birçok ülkenin sular altında kalabileceği, Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin de risk altında olduğu vurgulanıyor.

img-3597.jpeg

Meteoroloji Bey hesabından yapılan paylaşımda, doğal ya da beşeri unsurlarla bir çözüm bulunması temennisinde bulunuluyor. Küresel ısınmanın etkilerinin ciddiyeti ve uzun vadeli sonuçları göz önüne alındığında, iklim değişikliği konusunda alınacak önlemlerin hayati öneme sahip olduğu bir kez daha vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN