Sıcak hava bu kez Nijerya’dan geliyor! Kapımıza dayandı… El Nino’dan bin beter

Sıcak hava bu kez Nijerya’dan geliyor! Kapımıza dayandı… El Nino’dan bin beter

Son yılların en sıcak yaz aylarını yaşarken yeni bir felaket bu kez de Nijerya’da yola çıktı! El Nino ve Eyyam-ı Bahur mumla aratacak… Ülkenin güneybatısından giriş yapamaya hazırlanıyor, resmen kapımıza dayandı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu yıl benzerine az rastlanır cinsten sıcaklıklar yaşandı. Ülkenin dört bir yanı sıcak havalarla mücadele etmeye çalışırken önce El Nino daha sonra Eyyam-ı Bahur resmen ülkeyi abluka altına aldı. Şimdi ise daha beteri yola çıktı geliyor! Bu sefer Nijerya’dan gelen felaket ülkenin güneybatısından içeri girmeye hazırlanıyor.

YENİ FELAKET İÇİN UYARI YAPILDI

Sosyal medyadan sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunan “Hava Forum” sayfası yeni bir bilgilendirme ile vatandaşları uyardı. Bu sefer de Nijerya’dan yeni bir kütle Türkiye’ye doğru yola çıktı. Üstelik ülkeyi çok yakın zamanda etkisi altına alacak.

z.jpg

SAATLER SONRA…

Hava Forum sayfası yaptığı paylaşımda ülkeyi bir toz kütlesinin beklediğini ve yakın zamanda etkisini göstereceğini açıkladı. Paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Nijerya ve Libya'dan kalkan toz kütlelerinin bir kısmı yarın (salı) yurdumuza giriş yapacak. Tozla birlikte hava da ısınacak. Terleme artacak. Terleyenler ve sıcak havada streslenenler bol su tüketmeli...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN