Felçli hastaya şiddet uygulayan sağlık çalışanları meslekten men edildi

Tokat Medical Park Hastanesi'nde felçli bir hastaya şiddet uygulayan sağlık çalışanları 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meslekten men edilen sağlık çalışanlarının 3 yılın sonunda tekrar çalışabilmeleri için 6 aylık eğitimden geçmeleri gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat Medical Park Hastanesi'nde bir hastanın, çalışanların kötü muamelesine maruz kaldığına dair görüntülerle ilgili soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

Koca, konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tokat'ta faaliyeti halen durdurulmuş olan özel hastanedeki olay sebebiyle yürütülen soruşturma sonucunda, yoğun bakım servisindeki bir hastaya karşı şiddet/kötü muamele gösteren 2 yoğun bakım çalışanına verilen cezalar, Sağlık Meslekleri Kurulu'nda bugün karara bağlandı.

Söz konusu 2 sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Süre sonunda, bir sağlık kurumunda çalışabilmesi için, 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma mecburiyeti var ve tekrar bir yoğun bakımda çalışması söz konusu değildir.

Sağlık Meslekleri Kurulu'nun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz. Bağışlanamaz davranışlarıyla toplumu ve sağlık camiasını üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de mutlaka verecektir."


NE OLMUŞTU?

Tokat'ta faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi'nde 6 Temmuz 2022 tarihinde çekilen hastaya yönelik şiddet görüntüleri, 19 Kasım 2022 günü sosyal medyada yayılmış ve kamuoyunda infial uyandırmıştı.

Hasta yakınları tarafından tesadüfen çekilen görüntülerde, biri kadın biri erkek iki hemşire cihazlara bağlı olarak bilinçsizce yatmakta olan erkek hastanın çarşafla yüzünü kapatıp elleriyle ağzını ve boğazını sıktıkları, parmaklarıyla gözüne baskı uyguladıkları ortaya çıkmıştı.

tokat-medical-park-hastanesi-hastaya-iskence-1.jpg

tokat-medical-park-hastanesi-hastaya-iskence-2.jpg

tokat-medical-park-hastanesi-hastaya-iskence-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN