FETÖ 'yeniden' yapılanmasına operasyon: 35 kişi gözaltına alındı

FETÖ 'yeniden' yapılanmasına operasyon: 35 kişi gözaltına alındı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik bir dershanede yaptığı incelemede, kurumda eğitim veren öğretmenlerin örgütle bağlantılı oldukları ortaya çıktı. Düzenlenen operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen operasyonda, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Üsküdar'da faaliyet gösteren bir dershanede söz konusu örgütler ile ilgili ihbar aldı.

Örgüt yapılaşmasının yeniden canlandırılmasına yönelik olan ihbarı değerlendiren ekipler dershanenin işletmecisinin örgütle bir bağlantısını tespit edemedi. Ancak organize polisi dershaneyi araştırmaya devam etti.

FETÖ İLE İLGİSİ OLMAYANLAR ÇALIŞTIRILMIYOR

Yapılan incelemelerde, dershanede eğitim veren öğretmenlerin örgütle bağlantılı oldukları, dershanede işe alınan öğretmenlerin referans sistemiyle alındığı ve örgütle bağlantısı olmayan kişilerin çalıştırılmadığı belirlendi.

Polis, bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığınca verilen kararın ardından dershanede görev yapan 40 kişiye operasyon düzenledi.

Operasyonda 35 şüpheli gözaltına alınırken firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN