Fidan'dan Suriye açıklaması: Yaşananlar bir provokasyon

Fidan'dan Suriye açıklaması: Yaşananlar bir provokasyon

Bakan Fidan, Ürdün'deki Beşli Güvenlik Zirvesi'nin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. Lazkiye'deki olaylarla ilgili konuşan Fidan, "Suriye hükümetinin hiçbir provokasyona gelmeden haftalardır sürdürdüğü politikanın, bir provokasyonla rayından çıkarılmaya çalıştığını görüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Beşli Güvenlik Zirvesi'nin ardından Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriyeli mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısında konuştu.

"PROVAKOSYONLARDAN UZAK DURUN"

Toplantıda, Suriye'nin istikrarıyla ilgili bütün konuları da masaya yatırdıklarını belirten Bakan Fidan, "Suriye hükümetinin hiçbir provokasyona gelmeden haftalardır sürdürdüğü politikanın, son günlerde bir provokasyonla rayından çıkarılmaya çalıştığını görüyoruz. Suriye'de bulunan gerek Alevi gerek Hristiyan gerek Dürzi gerek Nusayri bütün kardeşlerimizin, bu provakosyonlardan uzak durması önemli. Bölge ülkeleri olarak, istikrarı bozucu hiçbir inisiyatifi desteklemiyoruz, sivil halkın canının, malının, kültürel haklarının da kutsal olduğunu her platformda savunuyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN