Fikrim var param yok diyenlere devletten destek! Girişimcilere 68 Bin TL veriliyor, başvuran herkes bu parayı alacak

Fikrim var param yok diyenlere devletten destek! Girişimcilere 68 Bin TL veriliyor, başvuran herkes bu parayı alacak

Genç girişimcilere yönelik atılan adımlar 2023 yılında da devam ediyor. Bakan Nebati, iş kuran gençler için yapılandırma yasasının güncellendiğini belirtti. Vergiden muaf kazanç sınırının yeni yılda 75 bin TL'den 150.000 TL'ye yükseltildiği açıklandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Genç girişimciler için 3 yıl vergi ve 1 yıl prim teşviki sağlanmaktadır. 2023 yılı itibarıyla avantajlar gitgide büyürken açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den geldi. İŞKUR'a gençlerin vergiden muaf kazanç sınırı için güncelleme yapıldığını belirten Bakan Nebati, yapılandırma kapsamında 75.000 TL olan tutarın 2023 yılında 150.000 TL'ye yükseltildiği belirtildi. Yeni düzenleme kapsamında gençler 26.500 TL’den muaf tutulacak. İş kuracak olan gençlerin toplam kazancı ise 41.433 TL olarak görülüyor. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

YENİ TUTARLAR AÇIKLANDI


Gelir vergisi mükellefi olarak iş yeri açmak isteyen 18-29 yaş aralığındaki genç girişimciler 3 yıl boyunca vergi istisnasından yararlanabiliyor. Bu kapsamda iş yeri açan ve vergi mükellefi durumunda bulunan gençler ve 3 vergi yılı boyunca kazançlarının yıllık 75 bin TL'lik kısmı için gelir vergisi ödemiyor.

para-hibe-almak.jpg



Yapılan yeni düzenleme kapsamında vergiden istisna edilecek tutar yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında tutarın 150.000 TL olduğu duyuruldu. Gelir vergisi için uygulanan tarifenin 2 dilim tutarı için her yıl paralel olarak artış görüleceği belirtildi. Düzenleme ile birlikte 2023 yılında genç girişimcilerin elde edecekleri 150.000 TL'lik kazançlardan vergi alınmayacak. Bunun yanı sıra 150.000 TL'ye kadar olan kazançların vergi matrahında da indirimi yapılacak. Belirlenen tutar da yer alan Kazancı için matrah bildirimi yapan gençlerin ise cebine kalan tutar 26.500 TL olarak açıklandı. İstisna sınırı ve vergi avantajı her geçen yıl artış gösterecek.


ÖDEMELER CEPLERİNE KALIYOR

18-29 yaş aralığında bulunan kişilerin kendine ait ilk kez iş yeri açması durumunda SGK’ya Bağ-Kur bildirimi yaparak prim desteklerinden yararlanabilmektedir. Bu kapsamda tescil tarihi itibariyle bir yıl boyunca Bağ-Kur primleri prime esas kazanç alt sınırı üzerinden devlet tarafından ödenir.

paralar-2.jpg
Devlet tarafından ödenen prim sayesinde gençlerin ödeyecekleri para da ceplerine kalmış oluyor. 2022 yılında iş yeri açan gençler için devlet tarafından bir yıl içerisinde 23.753 TL'lik destek ödemesi yapıldı. 2023 yılı içinde yeni asgari ücret üzerinden yapılacak aylık ödeme tutarı ise 3.452 TL 76 kuruş olarak açıklandı. Bu kapsamda gençler için yıllık 41.433 TL 12 kuruş ödeme yapılacak. Devlet tarafından sağlanan destek kapsamında gençler 41.433 TL kar da olacak.

girisimci-personel.jpg

KİMLER TEŞVİK ALABİLİYOR?


Gençler için sağlanan desteklerden yararlanmak için hangi şartların istendiği de merak ediliyor. Bu kapsamda istenen şartlar şu şekildedir:

  • Mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük olmak,
  • Genç girişimci kazanç istisnası kapsamında yer almak,
  • 5510 sayılı kanunun 4/1-b maddesi kapsamında ilk kez vergi mükellefi olarak sigortalı olmak,
  • Kendi işinde bilfiil çalışıyor olmak ya da girişimcinin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN