Bacağından bir insan ağırlığı kadar yük attı ama hastalığı bitmedi

Bacağından bir insan ağırlığı kadar yük attı ama hastalığı bitmedi

53 yaşındaki Cennet Karabacak, 35 yıldır savaştığı fil hastalığını yenmek için destek bekliyor. Bacağı 100 kilogramdan 50 kilograma düşen hasta, maddi zorluklar yüzünden tedavisine ara verdi. Aileden kalan tarlasını satsa da masrafları karşılayamadı.

Tıp literatüründe lenfatik sistemin bozulması sonucu ortaya çıkan tabloyu açıklayan lenfödem hastalığı, dokularda aşırı sıvı birikimiyle karakterize kronik bir durumu ifade eder.

Tarsus ilçesinde 35 yıldır bu zorlu rahatsızlıkla mücadele eden 53 yaşındaki Cennet Karabacak, hayata tutunmak için büyük bir çaba gösteriyor.

Cerrahi müdahale gerektiren fil hastalığı ameliyatı yerine kompleks boşaltıcı terapiler ve lenf drenaj masajı ile bacağındaki devasa şişliği yarı yarıya azaltmayı başaran hasta, şimdi tedavisinin yarım kalmaması için maddi destek arıyor.

fil-hastaligi-oldugunu-nasil-anlariz-1.jpg

2 AYLIK TEDAVİYLE 60 KİLOGRAM VERDİ

Mersin ilinin Tarsus ilçesine bağlı İnköy mahallesi sınırlarında ikamet eden evli ve 5 çocuk annesi kadın, 19 yaşından beri bu rahatsızlık ile savaşıyor.

Yıllar boyunca derdine çare arayan hasta, son umut olarak İstanbul ilindeki özel bir sağlık kuruluşuna başvurdu.

Burada gerçekleştirilen 2 aylık yoğun terapi süreci sonunda, toplam ağırlığı 205 kilogramdan 145 kilograma geriledi.

Sadece bacağındaki ağırlık ise 100 kilogramdan 50 kilograma kadar düştü.

fil-hastaligi-oldugunu-nasil-anlariz-2.jpg

ARAZİ SATIŞI TEDAVİ MASRAFLARINI KARŞILAMAYA YETMEDİ

Kısa sürede elde edilen bu başarılı sonuca rağmen, uygulanan işlemlerin uzun bir zaman dilimine yayılması ve yüksek maliyetler gerektirmesi aileyi maddi bir darboğaza sürükledi.

Masrafların altından kalkamayan aile, çareyi köylerinde bulunan arazilerinden birini satmakta buldu.

Ancak elde edilen gelir, süreci tamamlamaya yeterli olmadı.

Maddi imkansızlıklar yüzünden iyileşme süreci tamamen durma aşamasına geldi.

fil-hastaligi-oldugunu-nasil-anlariz-3.jpg

35 YILLIK MÜCADELEDE YENİDEN YÜRÜME UMUDU

Çaresizliğini dile getiren hasta, 35 senedir bu rahatsızlığı çektiğini ve memleketinde bir çözüm bulamadığını belirtiyor.

İstanbul ilindeki özel klinikte aldığı hizmetin devam etmesi halinde, yıllar sonra yeniden desteksiz yürüyebilme ihtimali bulunuyor.

Hastalığın tıbbi arka planına bakıldığında, lenf bezlerindeki tıkanıklıklar lenf sıvısının boşalamamasına ve uzuvlarda aşırı şişliğe yol açıyor.

Kesin bir çözümü olmasa da uygulanan destekleyici terapiler, şişliği azaltarak komplikasyonları engellemeye odaklanıyor.

Uzmanlar, ara vermeden sürdürülen terapilerin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN